Om Grattis Världen

HL13Välkommen till Grattis Världen eller som en god vän tillika känd journalist en gång beskrev min reseblogg under en blöt krogrunda för en snubbe som funderade över vad den handlade om,

-En särpräglad och personlig reseblogg. Vilken är skriven ur den sanne vagabondens bevakande ögon med missöden utan skönmålningar. Både underhållande och osmaklig på samma gång.. Men jag har lärt mig mycket om vad man inte ska göra på resande fot.

Jag vet fortfarande inte om jag ska ta det som en komplimang eller inte? Men jag kan nog bara hålla med henne. För jag brukar påstå att mina egna resväskor har fått sett fler flygplatser än vad jag kommer hinna med under min livstid! Och delvis så återspeglar det den här resebloggens röda tråd. som genomsyrar mina blogginlägg.

På ren svenska, saker går helt enkelt åt helvete när jag reser! Vilket ofta resulterar i ovanliga upplevelser, dråpliga historier och nya dyrköpta visdomar. Så om du vill läsa en livsstilsnomads bekänelser i form av mina nedskrivna anekdoter och missöden som en turist i tillvaron. Så är Grattis Världen helt klart resebloggen för dig!

Men samtidigt så reflekterar jag över mina nya visdomar och delar frikostigt med mig av dessa till dig som läsare. Så att du till skillnad från mig kanske får en chans att överleva med alla dina sinnen i behåll nästa gång som du ska ut i världen på äventyr. För i den här resebloggen så varvar jag personliga erfarenheter med destinationsorter, rena överlevnadstips  och mycket annat som du knappast får ta del av i någon annan reseblogg.

Eller du kanske redan vet hur man snackar sig ur en jobbig gisslansituation, efter att du har blivit indragen på en bordell i Shanghai? Eller hur du boehindrat rör dig i de latinamerikanska slumkvarteren USA för att köpa mat? Om inte, läs Grattis Världen – förundras över hur mycket som kan hända när inget blir som det var tänkt. För vem vill egentligen inte prova lyckan utanför turistområdena?

Från ett levande vykort från en turist i tillvaron till välläst reseblogg

Det hela började med att jag i december 2013 hittade en Facebook grupp om livet nere på den soliga Medelhavsön Malta. Och jag bestämde mig för att lämna grått och kallt Sverige. Två veckor senare så stod jag på Heathrow Airport utanför London med mitt liv nedpackat i två resväskor. Efter att ha spenderat över två tinnar i förhör med den brittiska passpolisen. Vilket hade slutat med att jag fick spendera 9 timmar på en träbänk med en telefonkur som enda utsikt utan möjlighet till att åka in till London över dagen.

Men i samband med att jag valde att flytta tillbaka till Sverige efter 8 månader för att tillbringa sommaren här hemma. Så började jag att resa på allvar och fick upp ögonen för resandets ädla konst. Som senare fick mig att blomma ut som en medveten resenär. Som har valt bort lågprisflyg och hostels till förmån för att resa mer bekvämt i premium kabiner och sova på Hilton och Radisson Blu. Oftast till ett mycket förmånligare pris än du nog betalade sist du var på semester. Men i den här resebloggen så avslöjar jag knepen så att även du som läsare ska få möjlighet att ta del av det goda livet.

GVP
Om författaren

Jag är född 1985, bor centralt i Stockholm och har ett varierande arbete som innebär en del resande. Men framförallt så älskar jag att resa ensam på egen hand och upptäcka världen på mitt egenartade vis. För det spelar ingen roll om det är en storstad, öken eller en lång tågresa. Finns det något som lockar på mig är jag snart där med mina resväskor. Så om du har några intressanta tips är du mer än välkommen att skriva en kommentar här under. Och prenumerera gärna på den här bloggen så att du får ta del av de senaste missödena eller tipsen.

/ JK

En tanke på “Om Grattis Världen

  1. Lina L skriver:

    Nog den roligaste och sjukaste blogg jag följt!! Hur hinner du med allt? 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: