Dunkin’ Donuts: Sverige VS USA – skillnaden är enorm!

Sinnebilden av amerikanska snutfilmer är det det klassiskt omaka paret som tvingas bli kollegor. Men framförallt den där lådan med glaserade munkar i kulörta färger som äts tillsammans med blaskigt kaffe i frigolitmuggar. 

Redan första gången som jag provade en Dunkin’ Donuts i USA så blev jag smått förälskad. Så när det blev officiellt att kedjan skulle etablera sig i Sverige förra året. Var jag snabb med att besöka Täby Centrum där den första butiken slog upp sina portar. Men det var en besvikelse, torrt, trist och tråkigt.. Det visade sig att munkarna fabrikstillverkas i Spanien som en bake-offprodukt. Innan de skickas ut i Europa där de hamnar hos lokala centraldistributörer sin gräddar och dekorerar munkarna innan de skickas ut i butik för att säljas till kunder som vill sätta tänderna i sockrad deg. Vilket egentligen inte är så konstigt om man ska klara kundtrycket i butiken men ändå hålla priserna rimliga. 

Amerikanska Dunkin’ Donuts 

Sista dagen på min New York weekend så passade jag på att spendera några timmar på  Jersey Garden där jag även köpte köpa fyra munkar. Till skillnad från Sverige så görs munkarna ofta i butik eller levereras i direkt anknytning så det är färskt och gott. Även om jag faktiskt kom hem igår så kände jag för att prova det svenska utbudet som jag ratat i nästan ett år.

När jag gick förbi Dunkin’ Donuts på Vasagatan 40 så vände jag och gick tillbaka för att köpa med mig ett sexpack hem. Och det går tyvärr inte att jämföra med den amerikanska färska varianten. Men samtidigt så fick jag testa kreationerna som har tagits fram i samarbete med Summerburst 2017. Men 120 spänn för 12 munkar är ändå ett riktigt bra pris.

Vad tycker du om Dunkin’ Donuts? Lämna en kommentar.

/ JK

Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: