Recension av: Harahorn Norwegian Small Batch Gin – hantverks gin ombord hos SAS

SAS har mer och mer börjar satsa rejält på kvalité ombord vad det gäller mat och dryck. Den gemensamma nämnaren är Skandinavien där man har lagt fullt fokus på lokala smaker, produkter och producenter. Så jag såg fram emot att få testa Harahorn Gin som stoltserar med inslag av blåbär och rabarber. Ombord på min flight SK907 mot New York. 

Efter att Harahorn Gin vann en guldmedalj vid världens största och främsta sprittävling San Francisco World Spirits Competition våren 2016. Så har den blå flaskan med den fantasifulla logotypen erövrat världen på rekordtid! Det Norske Brenneri  är ett småskaligt hantverksbränneri beläget i författarstaden Grimstad på den norska sydostkusten. Namnet Harahorn kommer från ett berg i norska Hemsedal.

I över ett år så testade man olika kombinationer för att hitta den perfekta kombinationen av enbär och blåbär som är hemligheten bakom smaken som ger Harahorn Gin sin nordiska touch. I fomrulan ingår även ingredienser som apelsinskal, citron, paradisfrön, torkat nektarinskal och rabarber. Helt enkelt en nyskapande gin med mycket karaktär!

Harahorn Gin har en sval och frisk arom med inslag av enbär, anis, koriander, blomster och citrusfrukter. Frisk och fyllig smak med inslag av enbär, anis, örter och citrus. Bra komplexitet med harmonisk balans.

Bakgrunden till inslaget med rabarber bygger på att det tidigare fanns en fabrik i Grimstad som tillverkade rabarbervin. Och därför tyckte man att det skulle vara en kulturgärning att fortsätta traditionen genom att tillsätta lite rabarber i sin gin. Och det är verkligen en småskalig och hantverksmässig produktion där varje batch endast tillverkas i cirka 300 liter. Vilket är kärnan i verksamheten och grunden till den höga kvalitén där alla ingredienserna vägs för hand och destilleringsapparaterna sköts manuellt.

Än så har jag inte hittat den på någon flygplats men det kanske kommer. Men vill du beställa en pava eller bara provsmaka så finns det hos både Systembolaget och ombord hos SAS.

  • Systembolaget NR 88803 och kostar 369:-
  • Hos SAS med en Fever-tree tonic 95:-

Grattis Världen ger Harahorn Gin 4 av 5 

/ JK

 

Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: