Du borde också gå på bio ensam – Själv såg jag Kong: Skull Island med IMAX

Att gå ensam på bio, kanske inte känns så aktuellt? Att jag dessutom nästan spenderade 2 timmar en måndag i biosalongen med att glo på en gigantisk apa som slåss med jätteödlor. Kan det vara någon att skriva om i en reseblogg? Välkommen till Grattis Världen!

Även om jag har läst en kurs i filmanalys för massor med år sedan så kommer jag inte att skriva någon djupgående recension av filmen Kong: Skull Island. Istället så kommer jag att fokusera på varför du borde gå på bio ensam. Men framförallt varför du borde göra det på utlandsresan. 

  1. Du har säkert gått på bio med en polare som hela tiden lutar sig mot ditt öra och viskar sina kommentarer om filmen i tid och otid. När du går ensam så slipper du det! Och kan istället lägga 100% fokus i filmen.
  2. Ingen annan är DU bestämmer vilken film som DU ska se! För det finns nog inget tradigare än att tvingas titta på en film som suger.
  3. När du väl har tagit steget till att gå själv på bio så kommer du att känna en tillfredsställelse av att ha kommit över en social tröskel. För det är inte tragiskt att gå själv. Det är dock tragiskt med flockmentaliteten  som gör att det blir avvikande att gå ensam.

Jag är ingen utpräglad biomänniska och av olika anledningar så har jag ratat biosalonger de senaste 15 åren. Men under tiden som jag bodde på Malta så blev det förvisso några biobesökare. Och under mina senaste två resor till USA så har jag fått upp ögonen för för IMAX! Men trots det så har jag aldrig tagit mig tid att åka ut till SF Filmstaden Scandinavia i Mall of Scandinavia för att prova dera deras IMAX-salong. Tills nu när jag hade en ledig måndag och kände att det var dags att göra slag i saken.  Filmvalet Kong: Skull Island grundar sig egentligen i två saker

1). Trailern var rätt schyst! Tack vare Youtubes reklam innan klippen så har jag tvingats att se den mer än en gång..

2). Om jag ändå ska testa IMAX-salongen. Vad kan då passa bättre än en Hollywoodrulle med bomber, smattrande kulsprutor och en apa som vrålar?

Och jag ska erkänna att SF Filmstaden Scandinavia håller rätt så hög klass och känns modern! IMAX upplevelsen är helt okej även om ljudet känns sätt så sönderspelat. Men jag planerar att göra några biobesök i New York under min kommande weekend i maj. Så då kommer det nog ett blogginlägg även därifrån.

Till sist så kan jag nog inte skriva ett helt blogginlägg där jag refererar till en film som jag har sett utan att nämna ett ord om den? Så för att sammanfatta min åsikt om Kong: Skull Island; Så kan jag nog sammanfatta filmen med några enkla rader. Utan någon analys eller liknande så kändes filmen medelmåttig och krysstat Hollywood.. För det är ju inte första gången som ‘King’ Kong spelas upp på vita duken. Skillnaden är att man den här gången har hittat en ny twist där han aldrig lämnar ön. Så istället för skyskrapor har man kastat in lite jätteödlor istället. Och desutom flyttat fram klockan till slutet av Vietnamkriget 1975. Men John C. Reilly karaktär Hank Marlow lyfter verkligen hela filmen och gör den riktigt sevärd. Så den får 3 av 5.

/ JK

Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: