Svalbard: Alla mina förberedelser i ett enda blogginlägg

svalbardkladerFredag och knappt tre dagar kvar tills jag återigen ska kravla mig ur sängen för att bege mig ut till Arlanda och ytterligare ett väntande fakirflyg. Så det är kanske på tiden att jag slår mig ner i soffan med laptopen i knät och knackar ner lite om mina förberedelser. 

Självklart med sällskap av en kall hipsteröl, från Estland. För även om det inte är någon polarexpedition som jag ska ge mig ut på så finns ändå risken att det hela kommer att sluta med en remake på Alive. Som förvisso utspelar sig i Anderna men ändå. Och trots att jag knappt kommer att hinna med att lämna Longyearbyen under min korta vistelse. Så behövde jag ändå packa med lite mer än det vanliga krafset. För några dagar sedan så fick jag tre funderingar, Vad ska jag packa? Vad ska jag göra? Vart ska jag bo? 

Med tanke på att det faktiskt kan bli ner mot -10°C redan i  början av oktober! Så började jag rota igenom mina garderober här i Stockholm för att undersöka vad jag hade till min arktiska utrustning. Det visade sig naturligtvis att jag inte ens ägde ett par långkalsonger här nere! Så det blev en funderare på om jag skulle ta en promenad till närmaste Naturkompaniet butik här på Sveavägen.

Men efter en snabbvisit så bestämde jag mig för att jag ändå hade så pass gott om tid att jag skulle hinna handla online från min favoritbutik för friluftsliv Outnorth.se! Som desutom hade en kampanj med 24% rabatt på kläder, skor och ryggsäckar. Så det blev
bland annat ett par nya långkalsonger från Woolpower. Och ett par gamla med rejäla vinterkängor hittade jag längst in i garderoben som får duga tills jag hinner köpa ett par nya. Tips: Gå med i Refunder så får du 6.25% rabatt hos Outhorth!
Inbokad på Radisson Polar Hotel Spitsbergen.

Från början så hade jag faktiskt tänkt leva utanför min egen box och återgå till mina rötter. Genom att låna en soffa eller hyra ett rum hos någon privatperson via Svalbards Kjøp/salg grupp på Facebook. Men efter en del funderande och ett grymt bra rabatterbjudande så slutade det ändå med att jag bokade ett rum på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen.

Men oavsett om jag kommer att få en rumsuppgradering eller inte med mitt guldkort hos Club Carlson eller ej. Så kan jag inte klaga över att jag kommer att bo på ögruppens bästa hotell! I en skön säng och sedan få njuta av en rejäl frukost.

olMen vad sjutton hinner man göra på Svalbard..

Om man endast har drygt 24 timmar till godo? Jo man bokar in sig på en rundtur i världens nordligaste bryggeri med en obligatorisk provsmakning! Trpligen tillsammans med en flock turister som också gladeligen har betalat 349 NOL för denna exklusiva turistfälla.

Men självklart kommer jag också passa på att köpa med mig en pava av Svalbard Cognac XO. Förvisso kanske någon rynkar på näsan nu och tänker ytterligare en turistfälla? Men en årgångskonjak är aldrig att förakta! För även om fransmän har ett språk som ger mig rysningar, äter sniglar och vägrar prata engelska. Så kan de sabla kanaljerna kosten att bränna god sprit! Så därför kom någon briljant människa på idén med att ta fram en speciellt tappad konjak som enbart säljs 78°N.

Men jag tänker inte enbart förlusta mig och njuta av den grekiske berusningsguden Dionysos dekadenta glädje. För även en taxitur och för att se de olika sevärdheterna står på agendan. Samt ett besök i de två museum som avhandlar Svalbards historia. Och naturligtvis kommer jag även ägna mig åt en del skattefri shopping i någon av alla Longyearbyens butiker. För även om Svalbard administreras av Norge så finns det ingen skatt och är därför helt skattefritt.

/ JK

Taggad , , , ,

2 tankar om “Svalbard: Alla mina förberedelser i ett enda blogginlägg

  1. […] jag skulle boka hotell inför den här resan så valde jag som jag tidigare berättade att boka ett rum på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen. Jag bokade ett standarddans som kostade […]

    Gilla

  2. […] jag har tidigare skrivit om att jag hade bokat in mig på en rundtur på Svalbard Bryggeri. Och när jag kom tillbaka från […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: