Hamburg och Amsterdam: Två dagar per dekadent hamnstad känns lagom

ham-amsMed lite mindre än 4 timmar kvar tills SAS kampanj; Flyg till Historiska priser skulle ta slut. Så kunde jag inte låta bli att spontanboka en resa till Hamburg nu i oktober samt en resa till Amsterdam i december. Vem vet jag kanske hinner med att boka något i sista minuten.

En eftermiddag, en natt och en heldag var kommer jag att spendera i dessa två dekadenta hamnstäder som utgör sinnebilden för perverterade sjömän som ville spendera sina  spendera sina surt förtjänade slantar på vin, kvinnor och sång. För vem kan egentligen klandra dem för det? Faktum är att en av resorna bokade jag enbart för att en diskussion om staden ifråga uppstod efter någon öl på min kvarterskrog Pub Anchor i fredags.

hamburgHamburg

Redan i somras så hade jag planer på att göra en enmans roadtrip de gamla Hansestäderna, Lübeck, Rostock och Wissmar. Var av den sistnämnda var under svensk besittning mellan åren 1648 – 1803. Men nu blev det istället för att spendera några sköna sommardagar i nordvästra Tyskland. Så att jag åker ner och hyr en bil för att för en snabbvisit till Rostock och en natt i Wissmar innan det åter igen är dags att bege sig till flygplatsen och SK2648 tillbaka till Stockholm.

amsterdam-vinterOch så Amsterdam

Trots att jag tidigare har besökt Europas mest liberala huvudstad, Amsterdam. Så har jag enbart gjort det under de varmare sommarmånaderna. Och jag har nog aldrig ens funderat över om Red Light District bommar igen över vintern eller om någon coffeeshop går i konkurs när turisterna gör vinteruppehåll. För det är nog bara sånt som man kan börja fundera över klockan 03:36 en simpel söndagsnatt när man inte kan somna..

För även om Grattis världen nog är att anse som resebloggarnas skitiga bakgata så är det faktiskt varken kvinnor med röda lampor eller turistpriser på gräs som lockar mig. Utan mer att jag som sagt pratade med en polare i fredags om vilken speciell stad Amsterdam egentligen är med alla sina kontraster. Sen att det är vinter och den kända kanalen   Keizersgracht troligen är frusen spelar mindre roll. För vem tackar nej till en julmarknad?

/ JK

Taggad , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: