Bonusresa: 24 timmar på Svalbard i oktober

svalbardMan kan säga att SAS 70årsjubeleum har gjort att en av mina drömresor kommer att slå in tidigare än jag hade tänkt mig! För ända sedan barnsben så har jag drömt om att besöka den lilla ögruppen i Arktis endast 90 mil från Nordpolen med mer isbjörnar än människor!

I torsdags så bokade jag en bonusresa till Chicago för en spottstyver. I morse så vaknade jag onödigt tidigt av att min ena granne började raka sin gräsmatta med sin misständande helvetesmaskin till gräsklippare! Men istället för att börja fundera över om jag skulle börja med att rådbråka eller skalpera först. Så bestämde jag mig för att kolla om det inte fanns någon bonusbiljett upp till Svalbard nu när kampanjen för bonusresor är så pass bra!

Efter mycket om och men så lyckades jag till slut hitta en tur och retir resa i SAS Plus för endast 9.000 Eurobonuspoäng! Jämfört med de 30.000 som resan normalt hade kostat +skatter. Men tyvärr så hinner jag bara spendera lite drygt 24 timmar på plats residensstaden Longyearbyen. Men min tanke är mest att åka upp och känna av atmosfären. För att föra en längre resa framåt vårkanten när midvintersolen tagit över men snön fortfarande ligger vit på marken. För jag kommer ju ändå hinna med att spatsera i byn och göra lite skattefria inköp.

Det jobbig är bara att jag kommer att få ta fakirflyget till Oslo så spendera minst 7 timmar per resväg med några timmars stopover i ”Nordens Paris” Tromsø vägen upp. Skönt nog är det 4 och en halvtimmes direktflyg på hemvägen ner till Oslo.

/ JK

Taggad , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: