Blandar man ihop tisdag och torsdag så får man göra två resor – Del 1 av 2

Halmstad2Egentligen så borde jag ha skrivit det här blogginlägget redan i december förra året. Men som med så mycket annat i Grattis Världen så blir saker sällan som det är tänkt. Men som vanligt så kommer jag att bjuda ocensurerat på mina anekdoter och misstag! Och i det här fallet så lyckades jag ställa till det så jag blev tvungen att boka två resor istället för en.. Som det var tänkt..

När jag var i Shanghai (jo jag ska skriva om det också) Så slökollade jag lite på Tradera för att se om det fanns något intressant. Då fick jag syn på en aktion Ombokningsbar SJ nattågsbiljett i 1klass från Göteborg upp till Östersund! Så jag la genast startbudet på 400:- utan att tänka så mycket mer på det så fick jag ett vinnarmail från Tradera någon vecka senare. Men jag hörde inte ett knyst ifrån säljaren, så jag skickade själv ett mail till henne för att få kontakt.

Någon dag senare så fick jag ett ursäktande svar om att hon hade haft fullt upp med sina studier. Vilket inte är så konstigt och jag förstår det med tanke på hur mycket jag själv kan ha att göra i jobbet ibland. I samma veva så fick jag ett samtal från chefen som frågade om jag möjligtvis kunde ta ett möte nere i Halmstad tisdagen den 1:a december så kunde jag få ledigt resten av veckan.

Så jag fick den briljanta idén om att det skulle passa utmärkt att fira in långledigheten med en 105 mil lång tågresa upp till Östersund! Efter lite googlande så såg jag att det fanns flygbiljetter med Golden Air för 495:- från Bromma direkt ner till Halmstad. Vilket även skulle innebära ett nytt flygbolag och en ny flygplats på min lista. Så jag bokade direkt för nu slapp jag åka kvällen innan med tåg och sparade desutom även in en hotellnatt. Men det är nu hela den här sabla cirkusen skata tar sin början.. För flyget till Halmstad är bokat och det är inte långt till Göteborg, så den tågbiljetten är också bokad. Nu var det bara den där nattågsbiljetten som skulle bokas om till rätt datum och mitt namn. För jag hade skrivit till säljaren från Tradera att jag inte riktigt visste vilket datum jag ville komma iväg. Men nu hade jag ett datum som passade. Men att då tag i henne var som att jaga ett sabla spöke..

Bromma2– ja precis nu på TORSDAG

Och när jag väl kom i kontakt med henne så återkom undanflykterna om en trasig telefon, resor, tentor och massa annat dravel. Med mindre än en vecka kvar så fick jag till slut bokningsnumret av henne så att jag själv kunde ringa och boka om biljetten. Tack SJ Svart Prio för att man även kan ringa på helgerna. Men efter att jag hade pratat klart med killen på SJ kundtjänst och bokat om min resa så kommer jag på det. Jag bokade om biljetten till på TORSDAG! Jag ska ju för sjutton ner till Halmstad på TISDAG!

Samtidigt så kändes det sak samma, jag skulle ändå vara ledig resten av veckan. Så jag kollade hur det såg ut med tåg upp till Stockholm från Göteborg och bokade in mig på X2000 för en rimlig peng. Och tänkte att då får jag bara lite längre tid på mig att utforska vad Halmstad har att erbjuda i början av december. Samtidigt som jag loggade in på SAS och bokade en bonusresa ner till Göteborg torsdagen den 3 december och hem från Östersund fredagen den 4:e december.

Väl på tisdag morgon så kommer jag på att jag har ju lyckats glömt hämta min kabinväska hos en polare som lånat den helgen innan. Så det blev helt enkelt att rafsa ihop allt som skulle behövas för dagen i en polsk persedelväska (plastpåse) och ta sig ut till Bromma tidigare än beräknat för att hitta en tillfällig ersättare i någon av butikerna vid Bromma Blocks vilket slutade med denna limegröna skapelse från ICA MAXI. Som förövrigt var det enda som hade öppet före klockan 10:00..

BrommaÅrets dyraste toast för 89 pix

När man har massa dödtid på lilla Bromma så får man vackert slå sig ner i ”restaurangen” och beställa in årets dyraste toast för 89:- och säkert den torraste också. För jag hade över en timme på mig innan jag skulle borda flight DC740.

En sak som faktiskt överraskade mig när jag för en gångs skull valde ett annat flygbolag än SAS, var de snygga flygvärdinnorna! En annan intressant sak som jag har konstaterat nu i efterhand är att färgerna på den ATR72-500 som jag flög med redan då hade folierats i BRA-fäger (Braathens Regional Airlines). Som bildades först den 29 februari 2016.

HalmstadJag gillar små flygplatser mer och mer

Väl i Halmstad så var det bara att gå från den lilla flygplatsbyggnaden ut till busshållplatsen och vänta in Hallandstrafikens buss 60. För att åka de tre kilometerna in till centrum och den väntande kunden. Efter ett snabbt och intressant möte så var jag åter ute på torget i Halmstad och gick runt innan jag bestämde mig för att hitta någonstans att äta, men vart?

Halmstad3Halmstad den 1:a december men ingen snö

Efter lite googlande så visade det sig att det skulle finnas en järnvägsrestaurang på Halmstad C. Och det duger gott och väl åt mig tänkte jag och gick dit. Dock visade sig mer vara ett kombinerat snabbmatshak och café än restaurang. Men det fick bli en sån där utsökt till lövbiff med pommes och bearnaisesås. Inget speciellt i sig direkt men mättande och rätt så gott ändå i väntan på tåget. Någon timme senare så befann jag mig på ett SJ 3000 tåg på väg mot Göteborg. Och tänkte att det skulle ha varit bra skönt att kunna gå ombord på ett nattåg istället för att bara byta till ett X2000 tåg hem till Stockholm. Men om två dagar så skulle jag ände flyga ner igen och då få tid till att att utforska Göteborg och julmarknaden på Liseberg innan jag skulle rulla norrut mot snö och kyla i Östersund. Läs andra delen genom att trycka på länken

/ JK

Taggad , , , , , , , , , , ,

En tanke på “Blandar man ihop tisdag och torsdag så får man göra två resor – Del 1 av 2

  1. […] Som jag skrev i den förra delen av den här bloggföljetongen i Grattis Världen. Så lyckades jag med konststycket att blanda ihop TISDAG och TORSDAG. Vilket resulterade i att jag fick boka en extra natt ner till Göteborg för att ta nattåget upp till Östersund. Men vad jag inte visste då var allt fler missöden och ett par spräckta revben hägrade.. Läs första delen genom att trycka på länken […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: