Svenska Smultron – En juv sommarresa genom Sverige genom tid och rum

SmultronVisst finns det många vackra och spännande smultronställen i Sverige. Men av någon anledning så pratar vi sällan om dem. Vilket faktiskt är väldigt synd. För om det är något Sverige kan erbjuda så är det en flertusenårig historia som är rik på både spammade händelser och och vackra platser. För det händer ganska ofta att folk frågar varför jag nästan aldrig skriver om mina resor i Sverige?

Så därför kommer jag att börja skriva på en följetong Svenska Smultron, med nya blogginlägg i Grattis Världen i takt med att jag besöker mina gamla eller hittar mina nya Smultronställen. Helt enkelt platser som jag av någon anledning förtjänar att lyftas fram i Grattis Världen. Och det finns många såna platser i vårt avlånga land. För man behöver inte resa långt för att hitta just det där som är så vackert och fridfullt.

Exakt vad jag kommer att skriva om vet jag inte riktigt. Men det kommer att bli en salig blandning av historia, mat, bruksorter, naturreservat, borgar, slott, skärgård, museum, krogar, kyrkor, svensk kulturbygd och mycket mer. Men som exempel på vad det kan vara så vill jag ändå lyfta fram ett blogginlägg från förra sommaren när jag besökte ett av mina barndomsminnen Silvhytteå ödebruk, i Dalarna.

Dock så vet jag att du som läsare borde se efter vad det finns för intressant på just din ort. Om du har några tips om vad jag borde besöka under mina resor genom Sverige i sommar. Så får du gärna kommentera här under så kanske jag kommer skriva ett inlägg om den platsen senare i sommar. Väl mött!

/ JK

Taggad , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: