Vart ska jag resa för två €70 vouchers från Finnair?

FinnairIbland så händer det att flygavgångar blir försenade eller rent av inställda vilket i sin tur drabbar ont anande resenärer. I många fall så kompenserar flygbolaget i sin tur de drabbade resenärerna med vouchers av olika slag. Framförallt så är det praxis enligt (EG) nr 261/2004 för bolag baserade inom EU. 

Det har hänt ett flertal gånger att bland andra SAS har fått kompensera mig med vouchers i varierande belopp. Vilket har bidragit till att jag har haft förmånen att kunna flyga bland annat till både Washington D.C. och Shanghai oförskämt billigt. Det händer även att jag ibland köper loss vouchers från andra personer som har drabants.

Av en slump så kom jag i kontakt med en person som hade fått två vouchers på €70 från Finnair som kompensation för en försening i september. Och när jag fick prisförslaget på 400 spänn vid snabb affär så kunde jag inte låta bli att swisha beloppet direkt. Men så här i efterhand så har jag börjat fundera över vad jag ska göra med mina sabla Finnair vouchers? Finnair tillhör flygalliansen One World, vilket i sin tur egentligen är helt fel för min del. I och med att jag i regel enbart reser med bolag inom Star Alliance då jag är Eurobonus Guldmedlem. Men jag har länge tänkt att jag skaffa status hos finnarna genom att gå med i deras medlemsprogram Finnair Plus för att bunkra poäng inför framtida resor främst till Asien. Så det kanske är dags att börja flyga med nu mer bolag inom One World nu?

Och när jag tänker efter så har jag nog bara flugit med Finnair någon enstaka gång sedan 1993. Då vi tillbringade vår första familjesemester på andra sidan pölen i Florida veckorna före jul. Men samtidigt så öppnar ju även ett medlemskap i Finnair Plus för att börja spontanflyga lite med bland annat Air Berlin och andra bolag inom One World.

Hel-tllVart ska jag flyga?

Jag har sedan tidigare haft planer på att flyga emellan Tallinn och Helsingfors för att ta ett nytt personbästa i kortast flight. För tillfället så är den sträckan mellan Narvik och Narvik och Bodø med en Dash 8 100.

  • Narvik <-> Bodø : 113 miles
  • Tallinn <-> Helsingfors : 63 miles

Och när jag kollade in Finnairs hemsida efter erbjudanden och hittade Stockholm – Tallinn tur och retur för drygt 1.200 spänn. Men det känns lite saftigt för att flyga från Bromma via Helsingfors och sedan hem via Arlanda. Men en sak är då säker. Det här är knappast det sista blogginlägget i Grattis Världen om dessa sabla vouchers.

/ JK

Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: