Flygglufffa i sommar med i Baltikum med airBaltic Baltic Pass: 10 resor för €400

BTPIngen som har följt Grattis Världen den senaste tiden kan ha missat att jag har skrivit en del om mina resor till dem olika huvudstäderna Baltikum. Och nu under några veckor så har jag sneglat och funderat på om jag ska köpa ett flygpass från det litauiska flygbolaget air Baltic för en veckas flygluffande i sommar.

Om dina geografikunskaper inte överensstämmer med den grundläggande allmänbildningen så är Baltikum ett samlingsbegrepp. För det geografiska området där länderna Estland, Lettland och Litauen ingår med en gemensam befolkningsmässig som uppgår till drygt 7 miljoner invånare.

Och airBaltic erbjuder sitt Baltic Pass i två bokningsklasser; Basic Pass och Flexi Pass med antingen 10 eller 20 enkelresor. Och just nu så lutar det mot ett Basic Pass med 10 enkelresor för en veckas flygluffande i sommar. Dock så skulle jag enbart behöva 5 av dessa 10 enkelresor för att ta mig runt. Så antagligen kommer jag behöva resesällskap med mig på resan för ovanlighetens skull.

Sen i och med att airBaltic är medlem i Star Alliance där bland andra SAS ingår så kan man även tjäna in Eurobonuspoäng på flighterna. Synd nog så bokas alla Basic Pass biljetterna i T-klass vilket enbart ger 150 poäng i intjäning. Medans Flexi Pass biljetterna bokas i B-klass vilket ger hela 600 poäng i intjäning till Eurobonus per flight inom Baltikum. För ett pass med 10 resor så skiljer det €200 mellan Basic och Flexi. Men med tanke på att poängintjäningen inte är statusgrundande så känns det onödigt med tanke på att intjäningen per euro inte väger upp priset

/ JK

Taggad , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: