Restaurangtips: Ancho – Mexican Food and Drink Bar. Müürivahe 17, 10140 Tallinn

AMAJag har nog åtminstånde hunnit äta mig igenom ett 20-tal restauranger med vit skilda kök i Tallinn. Och visst har jag hittat en del smultronställen som jag ibland återvänder till. Men det är först nu av en slump som jag har hittat mitt nya favorithak i Tallinn. Ett vardagsrum insprängt på en sidogata fyllt med tequila, en rå och autentisk interiör och rejäla portioner med käk!

Det är helt naturligt för dem allra flesta som besöker en ny stad att börja med att driva runt i de mer turistanpassade omoderna när man letar efter mat. Följt av ett evigt bläddrande på restaurangernas matsedlar som oftast finns i anslutning till entrén. Och jag har länge tänkt skapa en helt ny kategori i Grattis Världen med restaurangtips. Men det är först nu när jag har funnit mitt nya vattenhål på en sidogata. Som jag faktiskt tar mig i kragen och börjar blogga om mina restaurangtips. Och först ut är mitt första besök på Ancho – Mexican Food and Drink Bar. Müürivahe 17, 10140 Tallinn. AMA3Som att sitta i ett vardagsrum

En klassiker är att man alltid ska röra sig bortanför huvudgatorna och ta ner på någon tvärgata. För det är oftast där man hittar den mer genuina och prisvärda maten som dem flesta helt missar. Och jag höll också på att missa Ancho då den ligger ganska anonymt. Men jag är en junki för mexikansk inspirerad mat hur stereotyp och hipsteraktig den än må vara. Så jag fastnade i restaurangfönstret och tänkte äsch jag ger stället en chans. Innan dess så hade jag övervägt en biffstek med lök på en annan gata men avskräckts då det var fullpackat med folk.

För personligen så föredrar jag att äta på mindre restauranger oavsett om jag reser ensam eller med sällskap. Och att kliva in på Ancho skapade precis den där hemma-hos-en-polare-känslan som jag vill uppleva! Hela miljön känns nästan lite ackompanjerad med utgång ur Quentin Tarantinos kultrulle From Dusk Till Dawn. För ur högtalarna så pulserade det mexikansk mariachi musik på en nästan för hög volym, men ändå sådär lagom för att inte bli överröstande och jobbig.

BuritoSuveränt käk och en salsa som våldtog gomseglet!

Efter att ha granskat menyn en stund så beställde jag beef burito. Och det serverades sedvanligt på en stekhäll fräsande likt en skallerorm som fått sig en åktur i torktumlaren på ett snusigt motell i El Passo.. Det behöver inte vara mer komplicerat än att servera en rejält grillad entrecôte, grillad paprika, grillad rödlök toppat med ost och färsk koriander. Tillsammans med en salsa som verkligen satte sting på rätten! Även om jag normalt uppskattar het salsa så var den här chipotlesalsan lite av en klass för sig. Nästa gång så kommer jag antagligen att prova något annat på menyn, även om jag fortfarande kan känna smaken av det jag åt sist.

Slutligen så ger jag Ancho fyra Ananaser av fem möjliga! Främst för att jag är löjligt förtjust i hela konceptet som man har lyckats kapsla in i den vardagsrums stora restaurangen. Men självklart främst för att stället levererar stort både vad det gäller smak och styrka! Men även för miljön och det låga priset per måltid. Jag pyntade €10 för maten som syns på bilden ovan. Plus några euro för en coca-cola och riktigt god ale som jag blev rekommenderad.

Ananas4

/ JK

Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: