Flyg till Karlstad för ett 10 minuters besök

SAAB340Karlstad är ingen stad som jag besöker i onödan om man säger så. Men när jag fick frågan om jag hade lust att möta upp en kurir ifrån USA på Arlanda för att sedan flyga till Karlstad så tackade jag ja direkt. Tydligen så skulle en kund göra en större serverservice och behövde en del komponenter som var tvungna att direktflygas från leverantören.

Det är mer regel än undantag att jag hamnar på tidiga fakirflyg ovett vart jag ska i världen. Så att bokas in på Flight 2N 254 med bordning tid satt till 14:30 var guld! Så jag hade hela förmiddagen på mig innan jag skulle behöva bege mig ut till Arlanda för att möta upp kuriren. Så jag hann till och med att ta en sovmorgon innan jag gick ner till bageriet Fabrique på Odengatan för att köpa lite schyst bröd. Någon timme senare så var det bara att knalla ner till Centralen och hoppa på Flygbussen ut till Arlanda.

ARNT3Väl på Arlanda så mötte jag upp kuriren, legitimerade mig och skrev under lite papper innan jag fick ta över väskan som skulle till Karlstad. Men då själva väskan är större än tillåtet handbagage och inte får checkas in så krävdes det lite extra i säkerhetskontrollen. Arlanda är verkligen ingen stor flygplats och för den som inte har besökt Terminal 3 så känns det mer som en mindre regionalflygplats i Nordnorge. Men det finns en liten servering med överprissatta produkter så jag nöjde mig med en cola för 29 spänn.

När det väl var dags för att borda den väntande kärran, en SAAB 340B. Så fick jag en tag att fästa på väskan då den är för stor för kabinen och således hamnar i bagageutrymmet. Vilket i sig inte spelar någon roll då den utsätts för mindre oöm hantering på så vis. Och även om det alltid är kul att flyga med mindre turbopropar så kommer SAAB 340 aldrig hamna på min lista. Även om den sväljer 33 pax och vi sammanlagt var totalt 9 pers inklusive crew i kabinen så låter det lika illa för det.

NextJet bjöd som vanligt på den lilla chokladbiten till kaffet. Men tydligen så fanns det ingen kortterminal ombord så ingen försäljning på den drygt 45 minuter långa turen.

Karlstad AirportKarlstad Airport är en flygplats som inte har någon bussförbindelse men det går att förboka flygbuss via Värmlandstrafik för 77 spänn. Jag visste visserligen att det skulle stå en väntande taxi. Men det blev en trevlig överraskning att jag var den enda som skulle åka med! Dock så var min chaufför inte så tal förd. Men han gick med på att köra förbi kunden så jag snabbt kunde möta upp en av teknikerna som signerade leveransen. Sen bad jag chauffören att släppa mig vid tågstationen.

Från början så hade jag tänkt stanna ett par timmar i Karlstad och bekanta mig med staden som jag undviker. Men ingen av mina vänner i staden skulle ha tid att möta upp mig fören senare på kvällen så jag bestämde mig för att åka med en tidigare tågavgång. Fördelen med SJ Svart Prio är att man kan skifta avgångar precis som man vill under dagen.

Men väl ombord på tåget så fick jag en uppläxning av ombordaren som höll en mindre föreläsning om att det fanns en klausul i villkoren för bytet av tågavgång. Naturligtvis så känner jag till denna men har aldirg tidigare stött på patrull. Det finns tre alternativ att välja på för att ända avgång:

  • Ring 0771–75 75 75 för ombokning
  • Besök SJ Resebutik för ombokning
  • Kontakta tågpersonalen på plattformen – Utan att boka om

Tågpersonalen som du möter på perrongen kan informera dig om i fall det finns möjlighet att följa med på tåget utan reserverad sittplats. Vi ber dig att inte gå ombord utan tågpersonalens medgivande.

Men jag fick åka med och blev även tipsad om att första vagnen i tågsetet skulle vara nästintill tom. Då 1klass var nästintill fullbokad och jag hade inget emot att resa 2klass i en nästan tom kupé. Desutom så kom jag en timme tidigare till Stockholm även om själva resan i sig var drygt 40 minuter längre med InterCity tåget jämfört med SJ300 från Oslo som jag egentligen var inbokad på.

/JK

Taggad , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: