Fyra flighter och en natt i Vilnius som jag aldrig besökt innan

Det finns nog ett fåtal masochister som finner någon form av tillfredsställelse i fakirflyg. Jag tillhör den gråa massan som inte uppskattar detta självplågeri. Men som jag skrev tidigare i Grattis Världen så bokade jag en resa till Riga och en till Tallinn. 

För att genomföra årets SAS Bonus Challenge och kamma hem potten på 30.000 Eurobonuspoäng! När jag ändå hade bokat in två mileage runs till två Baltiska huvudstäder. Så var steget att boka en segment-run till Litauens huvudstad Vinlus inte långt bort. Då jag inte besökt varken Vilnius eller Litauen tidigare så bestämde jag mig för att boka en hotellnatt och utforska staden. En resa som skulle visa sig bjuda på snöstorm, terrorister på skolresa och att jag begick en av de sju dödssynderna. 

Hur många  Boeing 737-800 kan du se på bilden? 

I början av veckan så gick SMHI ut med klass 1-varning för snöfall över större delen av landet. Och mycket riktigt så kom den där  ‘‘Smaska pungen i cykelramen snöfallet!”. När jag satt i Guld loungen på Terminal 5 så väntade jag bara på att min morgonflight SK0483 skulle bli inställd. Men magiskt nog så lyckades markpersonalen på Arlanda hålla banan i sånt skick att boardingen kunde börja klockan 09:00 utan nämnvärda förseningar så landade vi på Gardermoen där jag fick skynda mig till nästa flight SK4913 mot Vilnius efter att ha fått tampas med norska säkerhetskontrollen för ankommande flighter,

Felbokning av hotell

När jag kollade min hotellbokning så insåg jag ganska snabbt att jag hade lyktas boka fel hotell! Istället för att bo mitt i den gamla stadsdelen så hamnade jag vid ett köpcentrum 12 kilometer utanför centrum!

Park Inn By Radisson Vilnius 

Men det visade sig att det ändå inte var så dumt. För priset var en bråkdel av mitt tänkta hotell. Men samtidigt så tror jag att taxiresan kostade drygt €22 enkel väg. Men tack vare mitt Club Carlson Gold så blev jag uppgraderad till ett Business Class room med jacuzzi som mer eller mindre gjorde mig lomhörd..

All-in beach 2016!

Jag får ofta höra att det måste vara lyxigt att bo så ofta på hotell som jag trots allt gör. Men då brukar jag ärligt svara att det är ganska tråkigt och att jag egentligen hellre sover hemma. Men den här resan så blev det lite annorlunda, det var faktiskt riktigt skönt att bara gå och lägga sig när jag anlände vid klockan 14:30.

För efter ett besök på Maxim (typ ICA Maxi) och Charlie Pizza så tänkte jag fördriva resten av kvällen med att frossa och bada. Allt var så där lagom trevligt tills det började smälla i korridoren och gallskriken avlöste varandra. Tydligen så hade en hel busslast med tyska ungar på skolresa hamnat på samma hotell.

Efter en natt som verkligen kunde ha bjudit på bättre sömn så hamnade jag nere i restaurangen för att inmundiga lite frukost. På väg upp mot rummet igen så möter jag en armada av tyskar i träningsoveraller? Man får helt enkelt se mycket ju billigare hotell man väljer.

 Så här glad är man när man vaknar.. 

Och jag kan lova att jag såg fram emot att äta frukost. Och ta det med ölen inte så seriöst. För egentligen så är jag nästintill absolutist när jag är på resande fot och tom mage.

IDW Esperanza Business Lounge VNO

Väl tillbaka på flygplatsen så hamnade jag i loungen som faktiskt var riktigt trevlig och folktom. Där jag spenderade någon timme med att bara ta det lugnt i väntan på SK0745 som skulle ta mig mot Köpenhamn.

SAS Gold Lounge Kastrup

Väl på Kastrup så hade jag över tre timmars mellanlandning och självfallet så hamnade jag i den spartanska loungen för att tugga i mig lite salladskyckling med tillhörande grönsaker.

/ JK

Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: