24 timmar i Riga på julmarknad i december

RigajulIbland så är jag som en rabiat cowboy på fultjack med mitt nervösa avtryckarfinger när jag hittar en billig resa. SAS har kört med sin kampanj Now or Never under ett par månader nu. Men det är väldigt få gånger som jag har hittat något som verkligen har passat. Men idag när jag satt och klickade så hittade jag en resa till Riga för bara 533 spänn tur och retur!

Så jag bokade direkt, loggade in på min profil, tryckte på slutför och hade helt plötsligt bokat en resa till Riga utan att ens ha en tanke på vad jag skulle dit och göra mitt i vintern? Men jag har aldrig besökt Riga tidigare även om jag har varit på väg många gånger. Men idag så skulle jag inte välja att paddla över i 48 timmar med en av Tallinks slitna optemistcontainrar som de så vackert kallar kryssningsfartyg framförallt inte så här års!

Men med tanke på att jag hade bokat in mig i mitten av december så borde det ju finnas någon intressant julmarknad att besöka i Riga. Och efter lite googlande så visade det sig att den lilla staden står värd för en av Europas mysigaste julmarknaden som desutom är ett mecka för den som är matintresserad. Så det passar ju mig helt perfekt!

BBRJag ska bunkra upp med Riga Balzams!

Desutom så passar det ju väldigt bra nu när Club Carlson har en kampanj där varje natt man bor på något av deras hotell blir två kvalificerande nätter. Och när jag fick ett rum på Radisson Blu för enbart 483 kr så passade det ju perfekt också. Men det bästa av allt är att jag kommer få chansen att bunkra upp med denna vulgära gudanecktar! Första gången som jag kom i kontakt med denna djävulsbrygden  Riga-balsam var hos en gammal god vän en sen sommarnatt. En sån där natt när bastun var uppeldad till max och sjön låg spegelblank.

En annan riktigt nördig sak är att jag nu ska få prova på att flyga med en ATR 72 en lite större turbopropp än den jag flög med mellan Narvik och Bodö i februari. Så det blir många nytta med nöje för en liten slant.

/ JK

Taggad , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: