Att resa utan rena underkläder är inte min kopp té direkt: 6 delstater på 7 dagar – del 4 av 6

PankakaTredje morgonen gillt säger man ju egentligen inte. Men när man åter igen vaknar till liv lite förtidigt. Med en hunger som gör att man skulle kunna svulla i sig hela Biafras nationella biståndslager av proviant på några minuter. Så finns det två saker som inte är så välkommet, det första är att bo på en hotellkedja som en frukostservering som mer påminner om en hungerstrejk. Det andra är att inse att man aldrig sänkte värmen innan man somnade. Och att det nu är 32°C i hotellrummet..

Men det är bara att släpa sig ur sängen och in i duschen för att ta del av den angenäma upplevelsen att chocka kroppen med iskallt vatten för att inte få värmeslag. Kvällen innan så hade jag lagt märke till att det fanns en IHOP-dinner runt hörnet på hotellet. Så det var inget snack om vart jag skulle inmundiga min frukost denna morgon. Framförallt inte när det gällde att ladda upp för dagens sociala shoppingäventyr på Woodbury Common Premium Outlets.

För när jag bokade min resa så hade jag först tänkt tillbringa hela lördagen på Manhattan och sen bo den natten i Queens, NY. På ytterligare ett *trumvirvel* ett Country Inn & Suites.. Men jag tänkte samtidigt att Manhattan finns ju kvar till nästa resa så det är lika bra att fullfölja resans huvudsyfte – att sprätta pengar på kläder och annat kul.. Och det är verkligen inte min kopp te att driva runt i butiker och köpa kläder.

QDock så hade jag ett bekymmer som jag inte hade kalkylerat med innan min resa. För när jag packade in för resan så tog jag bara med mig kläder och underkläder för att klara mig några dagar. Och nu dag 4 så började mitt förråd av just underkläder ta slut trots att jag packade ner för en vecka. Så efter frukosten så var det bara att åka ytterligare några hundra meter över till Jersey Gardens Mall för att botanisera i butikerna och hitta vad jag behövde. Köpcentret öppnar klockan 10.00 och jag skulle checka ut senast klockan 12:00.

Men att planlöst driva runt för att hitta just ett par sabla boxershorts var omöjligt då ingen butik verkade sälja det. Men till slut så hittade jag en hylla hos Calvin Klein! Tillbaks till hotellet kikar på klockan 11:20 ont om tid men jag ska hinna. Visst jag hade säkert fått checka ut klockan 18:00 om jag hade bett om det. Men samtidigt så vill jag inte spilla massa onödig tid av dagens senare aktiviteter.

2015-09-13 15.01.05Det tar ganska så precis en timme att köra från Elizabeth upp till Woodbury om man håller hastighetsbegränsningen. Men jag hade inte riktigt räknat med att det skulle vara trafikstockningar en tidig lördagsmorgon. Vilket visade sig berodde på någon större militärövning i området kring hålan Soutfelds. En halvtimme blev vi stående för att någon sabla stritspitt kläckt den briljanta idén att armén skulle skulle öva invasion, just där, just då..

Woodbury Common Premium Outlets

När jag svängde av Interstate 87 mot Woodbury så såg det inte alls så stort ut som legenderna påstår. Eller åtminstånde de som jag känner och som har återberättat sina upplevelser från detta shoppingmecka. Men väl framme på parkeringen så insåg jag att det kanske fanns en viss sanning i det alla hade försökt att lura i mig om denna högborg för shopaholics.

Men till skillnad ifrån Gekås i Ullared som drar ett vist kelentel på jakt efter bra priser. Så innehåller det här stället enbart premiumbutiker med märkeskläder till bra priser. Dock så skulle det visa sig att området faktiskt är så stort att jag nästan hade behövt karta och kompass för att inte gå vilse! Min plan från bärjan var att likt en viking springa in och göra en snabb räd i butikerna för att sedan lasta in allt i bilen och dra därifrån lika fort som jag kom!

Men som jag nyss nämnde så är området så enormt stort så det är vårt att gå någon direkt uppfattning av avstånd eller riktningar. Sen att kryssa fram i folkhavet med en resväska känns först lite konstigt. Men sen när man inser att man inte är ensam om den idén så känns det lite bättre. Och man kommer att behöva släpa runt på en väska för det är långt till bilen och tätt mellan butikerna. Hela området är som en mindre stad med kilometerlånga gator som kantas av butiker.

VansDet började lite försynt med att jag lovade en tjejkompis att jag skulle fixa ett par vita Vans puckar till henne. Men det bröjde inte länge innan det blev en totalanstormning med förfrågningar från andra om jag kunde ordna dojor åt fasasmosasbrosasbror och annat löst folk. Dagens lärdom – Fråga inte på Facebook om någon behöver ett par billiga Converse.

Personligen så skulle jag aldrig pryda mina fötter med något dylikt! Samtidigt som jag kan tycka att det ofta är sjukt snyggt på tjejer. Men det där wannabe Ramones punkrock modet på snubbar ser ju bara löjligt ut även om det finns några få undantag..

LevisDet enda jag hade på min egen lista över kläder var att jag skulle bunkra upp med lite Levi’s jeans. Dock hade jag kanske inte räknat med att det skulle bli 14 par att släpa hem. Men och andra sidan så finansierade det även mina inköp så jag är inte bitter för det. Framförallt inte när man betalar en fjärdedel per jämfört med vad jag normalt pyntar för ett par brallor på Carlings hemma i Det långa landet Falukorv.

2015-09-12 17.30.14Discovery har lärt mig allt jag kan om  nazister och hajar

Men att samma kanal har övergått till en freakshow med drama queens som fiskar krabbor, brottas med ormar, bränner sprit eller som i det här fallet skruvar ihop motorcyklar. För ingen med självinsikt kan påstå att dessa luffare bygger hojar! Det finns legender som förvandlar en bit metall med sina bara händer och ett fåtal verktyg till ren konst. Sen så har vi primadonnorna från Orange County Choppers som tillverkar det mesta med stansar och CNC-maskiner. För att sen bara pussla ihop lite färdiga delar och sen slår sig för brösten och påstår att de har skapat något från grunden.

Egentligen så vet jag inte varför jag gjorde det.. Men och andra sidan så låg den ack så kända motorcykelfirman bara drygt 15 minuter ifrån Woodbury Common Premium Outlets. Kanske reste jag dit bara för att kunna säga att jag varit där, och fått mina fördomar besannade. Troligen så var det en del av båda? Hur som helst så var jag faktiskt in och tittade och blev välkomnad av tre blondiner som utseendemässigt mer eller mindre var hämtade direkt ur en sämre amerikansk porrfilm. Och det dröjde inte länge innan jag hade lyckats skaffa mig tre antagonister efter ett uttalande om att byggare som Indian Larry, Jesse James, Jay Alllen, Ron Finsch och några till är de riktiga hjältarna inom kulturen.

Jersey-Mall-2Ride of shame..

Så jag stannade inte mycket mer än en kvart innan jag hoppade in i bilen igen och knappade in Jersey Gardens Mall i Google Maps. En dryg timme senare så anlände jag till köpcentret som jag hade gjort en snabbvisit på under morgonen för att kunna köpa lite rena underkläder. Jag spenderar en dryg timme där inne och går sedan ut för att hämta bilen och åka över till X Country Inn & Suites för att boka ytterligare en natt på hotellet.

Men vart fan är bilen?! Totalt spårlöst försvunnen så jag började fundera över om jag hade parkerat någon annanstans. Än där jag var helt säker på att jag hade parkerat innan. Så jag gick runt på parkeringen i kvällsmörkret och letade. Men ingen bil. Så jag insåg att det bästa man kan göra är att helt sonika vänta och se om bilen står där efter stängningsdags. För det finns många puckon som glömmer av vart de har parkerat och sen tror att bilen har blivit stulen.

Så jag satte mig helt enkelt på parkeringsplatsen och väntade på att shoppingcentret skulle stänga och att alla skulle åka hem! Till råga på allt så började det så klart regna också, men jag har aldrig sett såna här bisarra situationer som ganska roliga redan när de uppstår. Skulle bilen vara stulen så struntade jag faktiskt fullt i det. Dels för att det inte var min bil, sen så var den ju tokförsäkrad med alla extraavgifter som en sabla Volvo XC70 tydligen kan kosta. Det enda jag var irriterad över var att jag skulle ha handlar alla sakerna i onödan.

Ytterligare en timme fortlöpte och jag började se hur parkeringen tömdes. Men fortfarande ingen bil.. Så till slut så stannade jag en säkerhetsvakt som körde runt i sin patrullbil och förklarade hela min situation. Vakten berättar då att det finns 8 olika parkeringsplatser! Och när jag började tänka efter så hade jag reagerat på en del detaljer när jag parkerade som inte stämde när jag kom ut. Men vi åkte slaviskt parkeringsficka upp och ner. Och när vi kom till den 7:e parkeringen så kände jag genast igen mig och visste exakt vart jag hade parkerat!

CISOm du har funderat vad jag menade i ett tidigare blogginlägg med att hotellkedjan har försökt att nicha sig med en lantlig och familjär miljö så är det här nog svar på tal. Det charmiga 1980-talsvardagsrummet som du ser på bilden är lobbyn på hotellet! Smidig incheckning och ett igenkännande senare så fick jag åter igen känna mig som en lösdrivare som plundrade den lilla butiken ivrigt påhejad av hotell managern som hela tiden påpekade att jag skulle känna mig som hemma och ta mer godsaker. Väl på rummet så Visade det sig att jag hade blivit uppdaterad till samma typ av svit som kvällen innan.

2015-09-13 20.42.14Det finns tillfällen och så finns det tillfällen

Som man verkligen hade uppskattat room service extra mycket! Och när man är genomblöt, trött och smått döende av hunger så hade det inte varit så dumt att få lägga sig i ett bad och sen kliva upp med i morgonrock och hugga in på lite krubb. Istället så fick det bli en snabbdusch, nya kläder och en vända till IHOP för att beställa lite hämtmat. Och det slutade med en av de godaste Philly cheese steak som jag någonsin har besudlat mitt gomsegel med!

/ JK

Taggad , , , , ,

En tanke på “Att resa utan rena underkläder är inte min kopp té direkt: 6 delstater på 7 dagar – del 4 av 6

  1. […] eller mindre att jag hade gått på en nit. För hela stället kändes som en blek miniatyrkopia av Woodbury Common Premium Outlets som jag hade besökt dagen innan. Jag försökte ge stället en chans, men jag spenderade nog inte […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: