Blev visst både Washington, D.C. och Shanghai!

SAS priser
Ibland så för man såna där omöjliga fynd när det kommer till resor. Eller vad sägs om en tur och retur till Washington, D.C. för ynka 614 pix? Eller en lite dyrare tripp till Shanghai för 617 pix? Rent magiskt kan man tycka, men precis de klippen gjorde jag i lördags när SAS annonserade om en helgkampanj med resor till USA och Asien från 2999 kr.

Jag var inte hemma när jag fick mailet i mobilen, men det tog inte många minuter innan jag hunnit över tröskeln och greppat min dator för att botanisera och söka resor. Ganska så snabbt så hittade jag flera resor som passade mig och min kalender. Så med ett helt papper fullt av potentiella resor så gick jag ner till Centralen för att ta mig ut till Arlanda och boka resorna över disk. Nu kan man ju fråga sig varför någon är så dum att genomgå det besväret för att boka en resa.

Men svaret är enkelt, jag har sedan i höstas 4 * €125 i vouchers från SAS som kompensation för ett inställt flyg från Köpenhamn till Berlin. Och om man ska boka resor med dessa så måste man ringa till SAS kundtjänst och sedan bli kopplad för vidare hantering av ärendet. Sen så föredrar jag personlig kontakt face to face när jag ska förhandla eller diskutera saker. Där av min spontanresa ut till Arlanda den varma lördagseftermiddagen.
Cirkusuppvisning på första parkett

Men det skulle visa sig att det var mer invecklat att boka över disk än vad jag först hade trott. För personalen var inte direkt införstådd med hur dessa vouchers används då man egentligen ska ringa och göra sin bokning. Men under en timme så satt en av SAS drakarna snällt och knackade tangenter för att få igenom mina bokningar så att jag skulle kunna föra mina riktiga fynd.

Och under tiden så bjöds jag på ett skådespel som jag sällan har skådat annat än i Aftonbladet och Expressens gråta-ut-och-klaga-på-allt-är-flygbolagets-fel!-reportage. För även om det nog är vardag för personalen vid biljett- och informationsdisken så blev jag ändå förundrad över kalabaliken dem får hantera..

Först så var det någon snubbe som hade fått sin väska försenad och högljutt klagade över detta trots att erbjudandet om kompensation på €125 kom som ett brev på posten. Sen så kom det två brudar som storbölade över att dem hade missat sin flight med Norwegian på grund av att SAS inte hade hanterat deras bagage med en avlastning på 5 sekunder.

Så när dem kom till Norwegians incheckningsdisk så blev det stopp och då var det naturligtvis SAS som skulle få skulden för det.  Trots att de blev upplysta om att det var deras eget fel då dem bokat på någon suspekt onlineresebyrå och redan från början hade haft för kort bytestid så gick det inte in. Mitt i tramset så stod jag och kunde nästan bara le åt hela spektaklet.

Pappa betalar allt och ”stämmer” SAS..

När den ena bruden fick ringa sin farsa och be honom boka två nya biljetter och desutom uppmana honom till att han stämma SAS. Så brast det för mig och jag kunde inte sluta skratta åt hennes samtal. Som mest bestod av hur jävla illa det var att dem nu skulle missa en halv dag på en veckas all inclusive i Ayia Napa, Kos eller vart man nu åker för att få klamydia och bli drogad på dansgolvet nu för tiden. För under min tid på Malta så såg jag åtminstånde ett hundratal personer som lever i samma bubbla som dessa snorkfröknar.

Och av egen erfarenhet så har jag lärt mig mycket den hårda vägen när det kommer till resande. Och framförallt att man aldrig ska boka separata biljetter om man inte har minst ett par timmars bytestid till godo. Inte minst så är den här resebloggen ett målande exempel på mina lärdomar och anekdoter. Men och andra sidan så är ju även Grattis Världen en annan bild av den perfekta semester.

/ JK

Taggad , , , , ,

2 tankar om “Blev visst både Washington, D.C. och Shanghai!

  1. […] av oktober så kan jag lika gärna använda den på den här resan. För när jag sen ska till Shanghai i November så lär jag ändå inte behöva någon bil för att ta mig fram, om man bort ser från taxi då […]

    Gilla

  2. […] belopp. Vilket har bidragit till att jag har haft förmånen att kunna flyga bland annat till både Washington D.C. och Shanghai oförskämt billigt. Det händer även att jag ibland köper loss vouchers från andra personer som […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: