Ingen resa är onödig, eller? Del 2(2)

IMAG0011I det förra blogginlägget så av Grattis Världen om min halv onödiga resa. Så berättade jag om min briljanta idé om att spara tid den kommande genom att checka in mitt bagage kvällen innan. Vilket resulterade i att jag desutom lyckades tillbaka mitt klädombyte som jag hade lagt fram för mitt morgonmöte på Kastrup dagen efter. 

Så det slutade med att jag fick göra en kritisk MacGyver operation genom att tvätta mina underkläder i handfatet. Men när man är med om en del överraskningar på sina resor så lär man snabbt hur man ska kunna krishantera när det händer. Och egentligen så är det ju bara att skratta åt misären när det uppstår.

Vilket verkar hända mig oftare än andra på gott och ont. Om du har följt den här resebloggen ett tag så förstår du var jag menar. Och det är faktiskt av de främsta anledningarna till att jag föredrar att resa på tumanhand. Just för att jag inte behöver fundera över hur jag ska förklara det som inträffar för mitt resesällskap.

IMAG0014
Innan det var dags att checka ut för frukosten så hann jag med en kopp java efter duschen. Normalt så är ag inte den typen som halsar i mig en panna rivigt kaffe för att nyktra till på morgonen. Men ibland så kan det vara trevligt med en kopp.

IMAG0025Den obligatoriska Radisson frukosten

Med korv och potatis, men varför finns det aldrig vita bönor? För till skillnad från de flesta så föredrar jag riktig mat till frukost, Utan att ha den minsta tillstymmelsen till anglofili. Men det räddades av lite HP sås och en kompott av grönsaker.

SAS popup lounge
När jag ändå befann mig på ARN så var jag tvungen att smyga förbi SAS tillfälliga Pop-Up lounge vid F-piren. Och trots att jag hade blivit avskräckt efter alla rapporter om att den skulle vara överfull på morgnarna. Men till min förvåning så var det nästan folktomt. Så ett glas färskpressad apelsinjuice och en macka fick förgylla min morgon med utsikt ut mot den regniga banan.

IMG_20150723_195324Klockan närmade sig bordning så det bara att röra sig mot Gate 5A och mitt säte 3F i Plus sektionen. Och som vanligt så dök jag mer eller mindre upp i sista sekunden och hälsades välkommen med en bister blick men ett leende som vägde upp det hela.

IMAG0836
Frukost nr 3

Inom loppet av en dryg timme stod SAS för på SK1417 beståendes av den vanliga gula lådan. Fördelen med fakirflyg på morgonen med SAS är att deras frukost faktiskt är riktigt bra om man jämför med mycket annat som flygbolaget i fråga.

instaweather_20150724_104216I och med att det har blivit så pass populärt med att använda diverse gratisappar som anger, väder, plats känslor och massa annat skit. Så jag ska inte vara sämre än att jag också ska skryta om vilket fantastiskt sommarväder som Kastrup bjöd på klockan 10:23 en fredag morgon i slutet av juli. Så jag ska inte vara sämre, sen att jag faktiskt har betalt drygt 28 spänn för min app så att jag ska slippa ha massa reklam med i bilden är en annan sak.

IMAG0029
Helt ensam i 1klass på tåg 488

Jag har rest med SJ många gånger fram och tillbaks till Kastrup från Sverige genom åren. Och till skillnad från Arlanda så är Kastrup riktigt smidigt att ta sig till och från om man har mycket bagage. Just för att man slipper stå i rulltrappor eller klämma in sig i pissluktande  hissar för att komma emellan terminalnivå och perrongnivå. Det är bara att ta rullbandet med bagagevagn och allt.

Väl på tåget  så var jag desutom helt ensam i vagn 1. Och jag har skrivit det förut, men det tål att upprepas; boka 1klass det behöver inte bli dyrare. Framförallt inte nu när SJ kör sin sommarkampanj med upp till 50% rabatt på biljetterna. Ange bara bokningskoden: SOMMAR50 när du bokar biljetten förutsatt att du är SJ Prio-medlem. Personligen så har jag alltid 20% rabatt genom mitt medlemskap i Friluftsfrämjandet. Och nu har jag till och med lyckats skrapa ihop ett Svart SJ Prio i plånboken.

Förvaringsskåp Helsingborg CTips från coachen

Väl framme på Helsingborg C så mättes jag upp av en av mina vänner som hälsade mig välkommen. Och när man har tre resväskor med sig att släpa på så är det alltid skönt att kunna dumpa dem i ett förvaringsskåp. Dock så skulle det visa sig att de skåpen som fans i hallen var från mellankrigstiden. Så det var mynt som gällde och det har jag knappt sett sedan 90-talet. Och idag när man normalt alltid betalar skåpen med ett kreditkort eller SMS så blev det ett gissel. För jag fick springa runt till tre olika butiker för att försöka förvandla sedlar till mynt.

För många år sedan så lärde jag mig på en tågstation i Belgien att ALLTID fota skåpet som man låser in sitt bagage i. Både placeringen och skåpnumret. För när man inte får ett kvitto så är det riktigt irriterande att stå med en hög nycklar. Men inte ha en jävla aning om vilken lucka som man ska prova först innan man hittar rätt.

HHEfter äventyret med att krångla med att få låsa in tre väskor i förvaringsskåpen. Så var det dags för den polska optimistjollen att frakta oss över pölen till danskjävlarnas svar på Visby.Men det som förvånade mig var att man fortfarande inte kan köpa varken SMS-biljett eller att dem har avskaffat det föråldrade systemet med att klippa biljetterna. Men visst kanske det är gemytligt med en storväxt och självmordsbenägen dansk med krossade sjömansdrömmar som står och tar emot biljetten och klipper ett hål innan man får kliva ombord.

Men det är knappast effektivt varken flödesmässigt eller tidsmässigt. Jag hade föredragit spärrar i likhet med de som finns på tunnelbanor. På samma tid som det tar att klippa en biljett så skulle man kunna få igenom 5 personer.

IMAG0035 Svenskpriser..

Är ett uttryck som verkligen speglar att danskarna har lärt sig att man kan köra med ett högre pris där det kryllar av svenskar och norrmän. För det är ändå billigare för oss att handla av dem än på Bolaget. Dock så är jag väl så pass luttrad att inget förvånar mig längre när det kommer till svenskar som gör ”klipp” när de handlar i Danmark. För man kan nog säga att Helsingør verkligen är ett mecka för alla spritbunkrande turister som gladeligen pyntar 70 spänn för att ta sig över sundet.

HelsingörVäl på gågatorna i Helsingør så hamnade vi i en av de mer välsorterade spritbutikerna. Där någon förrymd skåning stod bakom disken och hade ett per flaskor rom uppställda för provsmakning. Så naturligtvis så hamnade jag nyfiken där. Sen drog han igång sitt mumbojumbo med gröten kvar i halsen. Innan jag började prata om Ron Zacapa 23 och andra etiketter som han mer eller mindre försökte måla upp sina buteljer som. Men det blev en intressant pratstund och byte av visitkort med varandra.

Lund CÄntligen på väg mot Människosyn igen

Efter att ha spenderat ett antal timmar i både Helsingør och Helsingborg samt någon parkering utanför Lund där det var en bilträff. Så fick jag av en annan polare till Lund C därifrån mitt nattåg skulle gå till Stockholm C. Sist som jag åkte nattåg i Sverige var i februari när jag reste från Stockholm upp till Narvik i 2klass kupé.

Av någon anledning så gick det inte att bädda in filmklippet från kupén från Instagram. Men det går att se på Grattis Världens Instagramkonto. Följ mig gärna för fler bilder och uppdateringar.

Men den här gången så hade jag lyxat till det med en egen 1klass kupé med egen dusch och toalett. Så jag hade ganska så höga förväntningar på en bekväm natt upp mot Stockholm. Men väl ombord på tåget så hittade jag till min kupé och stuvade in mitt bagage. Sen fick jag jaga igenom 12 vagnar för att hitta till bistron. Men jag blev sedan informerad om att det inte finns någon bistro på nattågen i söder!

Stockholm CSå jag hade bara en halvdrucken kola och en dubbel Co-Co att leva på tills jag skulle komma fram till Stockholm C och den väntande frukosten på Radisson Blu Viking på Vasagatan 1 vid Centralen.

IMG_20150725_070309
Efter att jag låst in mitt bagage nere vid rulltrapporna till tunnelbanan så gick jag upp till Radisson Blu Viking och botaniserade i deras frukostbuffé. Nu blir det lugnt på resefronten ett par veckor för min del innan det är dags för nya äventyr.

/ JK

Taggad , , , , , , , , , , , ,

2 tankar om “Ingen resa är onödig, eller? Del 2(2)

  1. […] så lyckades jag nå Svart Prio nivå med god marginal när jag rullade in på Stockholm C med Nattåg 10002 ifrån Lund C. Desutom så konstaterade jag på den resan att man sover minst lika dåligt i en […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: