Ingen resa är onödig, eller? Del 1(2)

IMG_20150725_070309Grattis Världens signum är att berätta om den nakna sanningen bakom den glamorösa luftfasaden med att resa. Och det här blogginlägget är inte något undantag, för återigen så har jag kuskat land och rike runt precis som en cirkusarbetare på fuljtack. Men och andra sidan så har jag fått fler schysta anekdoter att berätta för barnbarnen och för alla er som följer den här resebloggen.

Vad som ifrån första början bara skulle vara en enkel snabbvisits ner till Helsingborg för att hämta ut ett rekommenderat brev samt hälsa på lite vänner. Utvecklades snabbt till en spontanresa i den platta och monotona Öresundsregionen. För om det finns två saker som jag ha svart bälte i så är det; 1). Att skjuta upp saker till sista sekunden 2). Krishantera och lösa problem på stående fot. Och den här gången så fick jag praktisera båda två som det oftast slutar med när jag reser

Redan i måndags så skulle jag ha ringt till Transportstyrelsen och frågat varför jag inte hade fått något brev-avi till vårt kontor i Helsingborg. Men jag tänkte att den hinner väl komma tills på fredag så varför stressa? Väl på tåget ner mot Stockholm C från Dalarna så kom jag på att det var torsdag och ingen avi hade kommit. Så efter kort samtal så får jag veta att den har skickats till min adress i Stockholm. Just för att jag har min personliga adress där. Men vad gör det om 100 år? När jag ändå skulle möta upp lite vänner i Helsingborg och Lund.

IMAG000914 timmar på Arlanda

I och med att jag ändå hade bokat en natt på Radisson Blu SkyCity så passade jag på att hoppa av redan på Arlanda C klockan 16:04. Istället för att åka in till Stockholm ett par timmar innan jag ändå skulle vara tvungen att åka tillbaks ut till flygplatsen. Väl framme på Arlanda C perrongen så kliver jag av med mitt bagage och lägger märke till ett stort gäng iförda Leksands IF tröjor, shorts och sportbagar som vrålar som en flock brunstiga babianer..

Och naturligtvis så hamnar dem före mig i spärren och kalabaliken var ett faktum. För någon hade kläckt den briljanta idén som så många innan dem har gjort. Helt enkelt att man bokar en biljett till Stockholm istället i och med att det är billigare. Men istället så fastnar man i spärren och får betala 85 spänn i stationsavgift. Så dem radade upp sig i en lång kö för att betala in sig på flygplatsen. Och det tar en sabla tid för 20 pers som ska betala varför sig..
IMAG0011 IMAG0012
Business Class room men ingen frukt.. 

Fördelen med att vara just Club Carlson Gold member är att man ofta får en rumsuppgradering. Nackdelen är att man då oftast inte får någon trevlig frukttallrik som välkomstgåva. Och det känns faktiskt mer aktuellt med lite frukt att tugga på än ett större rum när man reser ensam. Men man ska inte klaga när det finns både minibar och en Nespressomaskin på rummet. För det är ganska skönt att få ett Business Class room när man har betalat för ett standardrum.

Bagage
Hongkong och Washington D.C

När man spenderar 14 timmar inne på ett hotellrum så blir man ganska fort uttråkad och funderar över vad man ska hitta på för att fördriva tiden. Och så fick jag helt plötsligt ett mail från SAS med en kampanj om att det gick att boka en tur och retur resa till Hongkong eller  Washington D.C från 2.999 pix. Så när jag ändå var uttråkad och strandar på Arlanda så gick jag ner till SAS informations- och biljettdisk i Terminal 5 för att eventuellt boka två biljetter i varje riktning. Jag har ändå en voucher från SAS på €550 som jag måste bränna.

Efter en hel del dividerande så hittade vi tyvärr inga flexibla biljetter som passade mitt schema. Så det blev ingen resa den här gången. Dock så kom jag på den briljanta idén att jag kan checka in mitt bagage 22 timmar innan avgång. Så jag gick tillbaks mot rummet för att hämtade mitt bagage. Väl på rummet så packade jag ihop allt förutom surfplattan och en laddare samt lite papper. Återvände till SAS och droppade mitt bagage i incheckningsdisken nöjd med att bara behöva släpa på en ryggsäck morgonen efter.

IMAG0016MEN! Det går bra nu.. 

Bland det första jag gjorde när jag kom in i rummet var att organisera mig genom att plocka dram den packing cube som som jag hade förberett hemma med kläderna som jag skulle ha dagen efter på mitt morgon möte i Köpenhamn innan jag skulle vidare mot Helsingborg. Väl tillbaks på rummet så inser jag att de enda kläderna som jag har att tillgå är dem jag har på mig.. Och den som har varit i SkyCity vet att det är dåligt med butiker som säljer underkläder kl 20:30..

Men i sann Mac Gyver stil så fick jag ställa mig och handtvätta i handfatet med hotelltvålen. I vanliga fall så har jag en packing cube laddad med strumpor, underkläder, tandborste, tandkräm och en deodorant. Men självklart så hade jag ju lyckats checka in den också.. Så det blev en sen kväll med att tvätta och torka allt med en hårtork.

Fortsättning följer i del 2

/ JK

Taggad , , , , , , , , , ,

En tanke på “Ingen resa är onödig, eller? Del 1(2)

  1. […] det förra blogginlägget så av Grattis Världen om min halv onödiga resa. Så berättade jag om min briljanta idé om att spara tid den kommande genom att checka in mitt […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: