En dagstripp till danskjävlarnas svar på Visby

Helsingör
Ibland så behöver man bara få komma bort en stund och vad kan då vara en bättre destination än Helsingør? Danmarks svar på Visby, som danskjävlarna förövrigt lekte herrar på täppan om med en skara gotlandsbönder den 27 juli 1361 vilket slutade med 1 – 0 till Christian Tyrann utanför ringmuren.

Så nästa fredag klockan 07:10 så lyfter jag från Arlanda ner Kastrup för ett snabbt möte i Köpenhamn. Därefter så går färden vidare med SJ till Helsingborg för att möta upp en gammal polare. Innan vi drar vidare över sundet till Helsingør med Scandlines. Där det väntar några kall pilsner och smørrebrød på oss samt naturligtvis den lille’en!

Men Helsingør har mycket mer att bjuda på så. Nu är det är bara att hoppas att vädret är på vår sida. För sen på kvällen så ålar jag vidare mot Lund och ett väntande nattåg som ska ta mig tillbaks till Stockholm. Det kommer att bli en intensiv dag men så välbehövlig när den svenska sommaren knappast har bjudit på något höjdarväder eller ens mygg för den delen.

/ JK

Taggad , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: