Boka eller inte boka – #23rd Psychobilly Meeting

Psycobilly Festival SpanienDet här är det absolut första blogginlägget i Grattis Världens historia som enbart kommer att fokusera på en musikfestival. Men knappast det sista i den kategorin. För några år sedan så fick jag nys om en festival som gick av stapeln i en sömnig charterhåla i södra Spanien. Och efter det så har jag mer eller mindre planerat att åka ner varje år. Men av olika anledningar så har det alltid lyckats krocka med andra saker som har lockat mer.

Och nu är det hög tid att bestämma mig för om jag ska boka flygbiljetter ner till Barcelona eller inte. För att sedan kasta mig på ett slitet kusttåg mot den sömniga charterhålan Pineda de Mar och #23rd Psychobilly Meeting. Där allt en gång började med att någon kläckte den galna idén om att de tre komponenterna: sandstrand, öl och grym musik hör ihop!

Idag så har festivalen blivit internationellt erkänd och samlar gräddan av scenens absolut största band. Och även om årets line up inte direkt faller mig i smaken. Så skulle det inte vara så dumt att spendera en vecka i Spanien med att sippra på sangria och svulla på grisfesten till bra musik.

Psychobilly Meeting

Det är precis som nanmet antyder en psychobillyfestival med några av scenens absolut största band! Och att få se en sömnig charterhål som Pineda de Mar översvämmas med tatuerade freaks med samma musiksmak och livsstil. Måste nog påminna om en apokalyps som får Lucio Fulcis gamla kultrulle City of the Living Dead att framstå som en siesta.

Psycobilly2Flyg

En snabbcheck hos SAS visade att dem ville ha hela 4007 spänn för en tur och retur ner till Barcelona från Arlanda i SAS Plus. Visst att biljetten i SAS Go är några hundra billigare. Men då ingår ju inget fika. Och om jag ska kuska SK-metall ner till Medelhavet så vill åtminstånde jag ha fri tillgång till serveringsvagnens spartanska utbud.

Men samtidigt så är jag inte det minsta intresserad av att sprätta 4.000 kr på på en resa inom Europa för en vanlig ekonomistol även om käket ingår i biljetten. Framförallt inte efter som att  SAS slaktade sitt eget bonusprogram vilket gör att jag får en riktigt kass poängintjäning,

Så därför så undersökte jag alternativen lite snabbt och hittade billiga business class biljetter med både Swiss och Lufthansa. Men det innebär också en mellanlandning per flygsträcka i antingen Zürich eller Frankfurt. Men vad gör väl det när poängintjäningen blir högre och flygbiljettpriset landar på hälften jämfört med SAS?

Visst kan man kuska ner för några hundralappar med både Norwegian eller Ryanair. Men det skulle nog dock aldrig falla mig in om det inte var extremt billiga biljetter. Dels för att det rör sig om två helt värdelösa trailer-trash-flygbolag sett ur en medveten resenärs ögon. Sen så slipper man landa på en åker 10 mil bort från resmålet.

HOTEL STELLA-SPADet lutar mot All inclusive

Även i år så verkar det som att festivalledningen har förhandlat till sig rabatter på ett flertal hotell för sina festivalbesökare. Så det lutar nästan mot ett All inclusive skjul med fyra stjärnor. Så jag kanske ska passa på att göra ett könsbyte och leka charterturist för en vecka och njuta av dålig mat och svaga drinkar blandade på dåligthembränt.

Och nej jag är inte så kräsen eller fin i kanten med mat när jag reser. Även om jag gärna försöker prova på lokala rätter och undviker att slösa bort måltiderna på en sjabbig buffékomplex eller internationella snabbmatskedjor.

/ JK

Taggad , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: