Gratis taxiresa med Uber antingen i Stockholm eller Göteborg

UBERVSTAXIJag skriver ganska ofta om att jag använder mig av den amerikanska taxitjänsten Uber. För oavsett om jag befinner mig hemma i Stockholm eller är ute på resor. Så har jag aldrig mobilen långt bort om jag behöver förflytta mig snabbt och smidigt mellan plats A och plats B.

För det är inge hemlighet att jag verkligen gillar hela konceptet med Uber skarpt! Just för att det är så pass enkelt att kunna beställa en bil direkt i mobilappen. För att sen bara kliva in och åka dit man ska. Sen tacka för skjutsen och kliva ur bilen. Utan att ens ha behövt hantera varken kontanter eller kort. För allt sker automatiskt i appen så man kan resa kontantlöst och smidigt vart man än befinner sig.

Uber finns idag i 45 länder varav städerna Stockholm och Göteborg täcks i Sverige. För att kunna börja använda Uber så du ladda ner appen till din smartphone som finns för Android och Windows Phone. Därefter så registrerar du ett kredit-/betalkort som resorna kommer att dras ifrån. Vilket gör att man aldrig behöver stressa med att växla till sig lokal valuta innan man kan åka till hotellet.

Om du desutom använder rabattkoden XYD61 när du registrerar dig så får du 100 kr i krediter att resa för (naturligtvis så gäller koden även i alla de 45 länderna som Uber finns representerat). Det motsvarar gott och väl en resa inom Stockholm eller Göteborg. Och desto längre sträckor i t.ex. Polen eller Tyskland.

Uber2Resa smidigt och kontantlöst

Appen använder GPS-koordinater vilket gör att både du och chauffören kan se precis vart den andre befinner sig i realtid. Som kund så får du se direkt om det finns någon bil i närheten. Samt hur lång tid det förväntas kommer att ta innan du blir upplockad. Du kan desutom se ett prisintervall för hur mycket resan från A till B kommer att kosta innan du ens har beställt din Uber.

Men det bästa av allt med appen är att chauffören direkt ser på en karta vart du befinner dig. Så du behöver aldrig ringa till någon växel för att beställa en taxi. Då måste du desutom veta vilken gata du befinner dig på. Efter avslutad resa så tackar du bara för dig och går. Inga kontanter eller kort behöver hanteras. Pengarna för resan dras direkt via appen ifrån det kredit-/betalkort du har angett. Och du får automatiskt ett kvitto direkt till mailen. Om du av misstag skulle ha glömt något i bilen så har du även mobilnumret till chauffören.

Uber3Bestäm själv vilken bilmodell du vill resa med

En annan fördel med just Uber är att man själv kan välja med vilken klass man vill resa. Det är enkelt att välja direkt i appen mellan flera olika alternativ. Dessutom så kan man enkelt se prisskillnaden mellan de olika alternativen.

Som exempel kan jag ta upp en anekdot ifrån i somras när när vi landade på Modlin Airport utanför Warszawa och behövde en taxi in till hotellet. Det slutade med att vi fick klämma in oss i en gammal och sliten Opel Kadett E kombi från slutet av 1980-talet utan AC. Men om vi bara hade känt till Uber så hade vi kunnat beställt en fet S Klass Mercedes istället för samma pris.

För det är billigt att åka Uber både i Sverige och utomlands. Jag har aldrig betalat mer än 116 kr för en resa inom Stockholm medan samma resa med en taxi lätt skenar iväg mot 250 kr.

UBER

       Innan man beställer

 • Man ser direkt i appen hur långt bort närmsta Uber befinner sig. Och man kan även se hur lång tid det kommer ta innan man kommer att bli upplockad av chauffören
 • Man får ett korrekt prisintervall för hur mycket resan kommer att kosta från A till B.
 • Man behöver aldrig växla till lokala kontanter innan en resa. Eller behöva oroa sig för att taxibilen inte tar kredit-/betalkort.
 • Man behöver aldrig oroa sig för att bli lurad av chaufförer med en riggad taxameter.
 • Man behöver aldrig ringa en taxiväxel för att beställa en bil. Allt sköts enkelt med appen i mobilen.

       Efter att man har beställt

 • Chauffören får automatiskt upp en karta med exakt den positionen som du befinner dig på. Så du behöver aldrig ange vilken plats du befinner dig på. Det sker automatiskt direkt i appen.
 • Du ser både var chauffören heter, vilken bil han kör samt vilken registreringsskylt bilen har.
 • Du kan se direkt i realtid vart bilen befinner sig och hur nära den är.
 • Du får en indikation när bilen närmar sig så att vi vet precis när bilen anländer.

       Under färden

 • Chauffören är angelägen om att göra ett bra jobb eftersom du som passagerare betygsätter honom efter varje resa.
 • Det är moderna och fräscha bilar man åker med. Så man behöver aldrig fundera över kvalitén på bilen.

Efter att man har åkt färdigt

 • Inget trassel vid ankomst det är bara att tacka för skjutsen och kliva ur bilen.
 • Betalningen dras ifrån det kredit-/betalkort som du har angett i appen.
 • Man behöver aldrig betala dricks då den ingår i priset.
 • Man får ett taxikvitto direkt till mailen.
 • Man vet vem chauffören var om man skulle ha glömt något.

Nackdelar

Även om den här tjänsten är klockren så är den inte helt perfekt. Men den enda nackdelen som jag har stött på är att det kan vara svårt att få tag på en bil vissa tider. som när det är krogstängning. Men samtidigt så gäller det även för taxibilar.  En annan nackdel kan vara att de låga priserna gör att man hellre åker med Uber än att använda lokaltrafiken.

/ JK

Taggad , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: