SJ PRIO Grå

SJ_PrioKKort

Det har inte hänt så speciellt många gånger att jag har stått i bistrion och viftat med mitt vita SJ Prio-kort. Men den gångna veckan så har jag åkte en hel del spöktåg för att samla poäng för att levla till ett grått SJ Prio-kort.

Så tack vare en del SJ kampanjer så har jag lyckats att skrapa ihop ett saldo på 7345 poäng. Som från början enbart låg på 1616 poäng. Så med en ny nivå kommer även fantastiska förmåner för mig som resenär.

  • En gratis kopp kaffe i bistron.
  • En check på 50 kr per natt som jag bor på ett Scandic.
  • Gratis dagstidning på Scandic.
  • 20% på maten på First Hotels
  • Fri dagstidning på First Hotels

Hur man glädjer andra och retar bistropersonalen

Men personligen så ser jag den största förmånen i att jag faktiskt kan tänka mig att vifta med kortet i bistron hädanefter. För när man väl har blivit en medveten resenär så försöker man samla poäng på det mesta. Så nu kanske jag köpen en cola på tåget istället för i 7-Eleven för att peta in lite mer poäng i min jakt på poäng mot ett Svart SJ Prio-kort så att jag får lite mer förmåner att vifta med.

Och redan igår så fick jag ett lämpligt tillfälle på tåget från Arlanda C att utnyttja min nya förmån med gratis kaffe i bistron. Genom att fråga personen före mig i kön om han skulle köpa kaffe. Varpå jag erbjöd mig att bjuda på det istället. Vilket den nitiska tågvärden tydligen inte uppskattade när jag visade mobilen och det gråa kortet.

Så nu får vi se hur mycket jag egentligen kommer att få nyttja mitt min nya status hos Statens Järnvägar. För hur som helst så kommer vi att få en rejäl resegaranti från SJ tack vare förseningen av vårt nattåg från Stockholm C till Narvik S. Då vårt nattåget var hela 2 timmar och 39 minuter försenat innan vi till slut kom fram till den lilla fiskebyn i Nordnorge.

/ JK

Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: