2 * Berlin revansch!

BerlinDå är det dags för en revansch med Berlin och en ny Mileage Run. För sist jag begav mig till den udda staden så slutade det med inställda plan, trasiga Wiskey flaskor och flera timmar på Europas förmodligen tråkigaste flygplats Berlin -Tegel Airport.

Och att spatsera runt i den hexagonformade huvudterminalen väntan på att få checka in sina väskorna. Skulle knäcka vilken apklass fakir som helst. För som jag tidigare påpekat så ligger D-piren väl dold utan någon direkt logisk skyltning.

Men skam den som ger sig! För den här gången så är jag förberedd och har lärt mig av mina tidigare misstag. För nu vet jag att det inte går att checka in mina resväskor innan SAS öppnar sin disk före en avgång. Så därför kommer jag att lämna mina resväskor på på Kastrups bagageförvaring.

Samt att jag för första gången kommer att resa med en enkel ryggsäck som handbagage. Just  för att jag slippa släpa runt på en onödigt stor kabinväska under min halvdag i Berlin. Dock känns det lite tungt att gå upp klockan 4 för att ta Flygbussarna ut till Arlanda. För att inte komma hem fören klockan 1 på natten.

zoo berlin35 timmar i Berlin

Jag kommer att göra en utflykt på lite drygt 5 timmar innan jag borde vara tillbaks på flygplatsen för min flight till Kastrup. Så jag funderar på om jag ska ta bussen in till Berlin Aquarium. För att spana in lite tropiska och färgglada fiskar samt reptiler i alla möjliga färger.

Och jag kommer naturligtvis att försöka ta lite mer bilder än vanligt från mitt besök. Om det nu inte blir inställt för vad som helst har ju en förmåga att ske när jag är ute på mina äventyr. Den som följer Grattis Världen får se och läsa om hur det slutar. Med lite otur så blir jag kanske insläpad av några Gestapo tullare på samma sätt som i London.

currywurst berlin CurrywurstCurrywurst über alles

Jag har skrivit om denna udda skapelse (som närmast kan beskrivas som en crossover mellan Sibylla och en skitig bakgata i Bangladesh). Förut och jag gör det igen. För sist som jag befann mig på Berlin-Tegel Airport så stannade jag till vid Currywurst-tågvagnen för lite föda.

Det var även då av en slump som jag fann jag den mystiska D-piren som inte gick att hitta någonstans, Så oavsett hur det slutar med min visit i Berlin så ska jag nog hinna trycka i mig en sunkig Currywurst innan jag går igenom säkerhetskontrollen.

/ JK

Taggad , , , , , , , , ,

3 tankar om “2 * Berlin revansch!

  1. […] delen av min revanschera med Berlin. Och den som har följt Grattis Världen vet redan på förhand att det här blogginlägget kommer […]

    Gilla

  2. […] Nu i september så fick jag den stora äran att besöka denna mardröm till flygplats två gånger inom loppet av 14 dagar under mina Mileage Runs. […]

    Gilla

  3. […] mina Mileage Runs till både Berlin och Aten. Så har jag äntligen blivit uppdaterad till Gold inom Star Alliance. […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: