Att hitta en ryggsäck som är både snygg och praktisk är ett gissel

Ryggsäck i stan4Jag har nog alltid på något sätt haft svårt för vuxna människor som envisas med att bära runt på en gräslig midjeväska offentligt. Vid andra tillfällen än som deltagare i ett maratonlopp eller linkande.

Det samma gäller även till viss del för individer som använder ryggsäck och leker urban cowboys som inte är skolbarn på mellanstadiet. Undantaget är väl personer som personer som är på väg ut i den stora vildmarken för att leka Rambo högst upp på Treriksröset.

För jag kan ju knappast vara den enda människan som har irriterat mig på den sinnesslöa pöbeln som envisas med att använda ryggsäck i tunnelbanan eller på bussen. Utan att vara riktigt införstådda med att man kanske ska ta av sig den sabla påsen på ryggen. För att inte riskera att nocka sina närmaste medpassagerare i tid och otid.

Så är du medveten om att du är en av dessa lokaltrafiksterrorister eller om du känner någon. Se då för satan till att få av ryggsäcken från ryggen INNAN du bordar tuben eller andra utrymmen under rusningstid.

När fan blir gammal blir han religiös

Men när man reser en del inom Europa och besöker olika flygplatser. Så det ganska så ofta som man stöter på affärsresenärer som är utrustade med just cityryggsäckar. Även om det ser ganska lustigt ut med välklädda slipsnissar som springer mellan terminalerna med ryggsäckar. Så har även jag till slut insett att det nog faktiskt är riktigt praktiskt och riktigt ergonomiskt.

Framförallt vid korta affärs- eller cityresor när man har tung packning. Eller ska till att besöka en nöjespark eller åka på en dagsutflykt. Och måste ha med sig både en extra tröja och kamera. Så därför har jag skrivit det här inlägget i Grattis Världen för att dela med mig av mina tankar om just ryggsäckar.

Praktisk väska

För även om jag trivs med min nuvarande kabinväska på 36K från Titan som sväljer det mesta som jag behöver för en weekendresa. Så är den inget som jag släpar runt på när jag lämnar hotellrummet. Tidigare så har jag använt mig av en sportbag. Men då axelremmen skär in i axeln och är obekväm vid lite tyngre packning.

Så har jag därför bestämt mig för att investera lite dollars och införskaffa mig en ändamålsenlig cityryggsäck. Som är utrustad med ett vadderat innerfack för minst en 15” laptop, Så att jag kan förvara min laptop, surfplatta, laddare och annat nödvändigt krafs. Så lättillgängligt som möjligt men ändå skyddat från ficktjuvar och annat slödder.

Efter en del intressanta diskutioner på olika reseforum. Så har jag nu kommit fram till att en ryggsäck på runt på 25L borde vara det ultimata för mina olika behov. Dels vill jag kunna använda ryggsäcken som datorväska vid flygresor. Men även som praktiskt hjälpmedel vid jobbpendling, utflykter samt under dagar i nya städer.

Så nu är bara frågan vart jag ska börja leta? För jag är då inte intresserad av en hipsterinspirerad ryggsäck i kanvas med läderinslag. Eller en gräsligt ful Kånken från Fjällräven.Samtidigt som jag vill hitta en väska som inte skriker ut min stundande 30årskris.

Lite stil och klass ska det vara som min kära mormor skulle ha uttryckt det. Hitintills så har jag bara hittat två kandidater (utrustade med fack för en 15” laptop) som fallit mig i smaken.

Oakley-B1BOakley B1B

Oakley B1B är en lagom stor ryggsäck  på 26L utrustad med en laptopficka på 15”. Väskan har även ett mindre ytterfack som är lämpligt för just pennor och annat nödvändigt.

+ Sväljer en 15” laptop
+ Bra tjocklek för att agera datorväska på flyget.
– Opraktisk för Outdoor aktiviteter

The North Face VaultThe North Face Vault

The North Face Vault är en något mindre ryggsäck på 22L utrustad med en laptopficka på 15”. Som även är utrustad med ett organiserat ytterfack som bland annat innehåller pennfack samt andra fickor för attiraljer som block med mer.

En annan fördel med ryggsäcken är att den inte bara är anpassad för urban cowboys. Ryggsäcken är även anpassad och byggd för att fungera lika bra i vildmarken för dagsutflykter som för vardagslivet.

+ Anpassad för Outdoor aktiviteter
+ Sväljer endast en 15” laptop
– Opraktisk tjocklek för att fungera som datorväska på flyget.

/ JK

Taggad , , , , , , ,

En tanke på “Att hitta en ryggsäck som är både snygg och praktisk är ett gissel

  1. […] att jag för första gången kommer att resa med en enkel ryggsäck som handbagage. Just  för att jag slippa släpa runt på en onödigt stor kabinväska under min […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: