WiFI-djungeln på 50 av Europas mest trafikerade flygplatser

wifi2Oavsett om jag bara befinner mig i 35 minuter på en flygplats för att föra en mellanledning. Eller flera timmar så har jag en last för att kunna koppla upp mig mot min mail, Facebook och andra nödvändigheter, För tyvärr så är det så att inte alla flygbolag erbjuder WiFi ombord. SAS skryter gärna om att det. Men sanningen är att det endast finns på 10 stycken av deras 737-800:or,

Och visst är det ett I-landsproblem att inte alla flygplatser kan erbjuda sina besökare fri WiFi. För det är inte så att alla har tillgång till flygplatsloungerna och obegränsad uppkoppling. Men jag är tydligen inte ensam om att tycka det. För hela 71 procent av de tillfrågade resenärerna runt om i Europa anser att gratis WiFi på flygplatsen är viktigt eller rent av extremt viktigt.

Oavsett om det handlar om att tanka ner en ny film inför långresan eller bara för att skriva en skrytsam status på Facebook. För det är nog precis sånt som medelresenären vill ha sitt WiFi till. För reser man i tjänsten så har man ofta redan tillgång till flygplatsloungerna och möjligheten att jobba lite mer ostört.

Men det är en djungel att ta reda på vilka flygplatser som faktiskt erbjuder gratis WiFi till sina besökare. Och hur lång surftid man i själva verket får. Så i det gör blogginlägget av Grattis Världen så beväpnar vi oss med en nyslipad machete och reder ut den jobbiga WiFI-djungeln på 50 av Europas mest trafikerade flygplatser.

Mina egna erfarenheter

De flesta av oss har nog vid något tillfälle kopplat upp oss på Arlandas Wifi för att skriva en sista status på Facebook. Och de flesta nog i samband med fylleresan till Magaluf. eller en charterresan till ett sunkigt all-included hotel på någon grekisk ö.

Men Arlanda är ändå förhållande vis generösa med sina hela 3 timmar fria uppkoppling. För jag har besökt många flygplatser med varierande tillgång på WiFi fronten (Men för att ändå hålla det här blogginlägget relativt kort så kommer jag enbart att ta några exempel).

För hade det inte varit för den fria uppkopplingen på den minimala Modlin-Ariport utanför Warszawa. Så skulle jag nog ha avlidit av tristess i väntan på att transferbussen skulle gå tillbaka till Warszawa.

Eller den gången när jag blev strandad 11 timmar på London Heathrow som enbart erbjuder fri uppkoppling i endast 45 min. Men jag klarade mig genom att tjuvkoppla mig på olika restaurangers WiFi-nätverk.

Och nu sist när jag flög till Berlin så hade jag tur i oturen på Tegel-Berlin Airport. Så hade jag åtminstånde tillgång till fritt WiFi i Lufthansas Business Lounge. Men för en vanlig resenär så kostar det hela €4.95 för en timme. Och  €9.95 för två timmar.

Wifi

/ JK

Taggad , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: