Välj rätt säte på flygplanet redan vid bokningen

Oavsett om man om du ska boka en långresa till San Francisco eller bara upp till Luleå. Så är det alltid en fördel att redan från början veta vilka säten man ska undvika samt vilka säten som är rekommenderade av andra resenärer.  För att kunna få en så bekväm flygupplevelse som möjligt.

För även om du kan välja mellan två olika flygbolag som använder samma typ av flygplansmodell så kan dem skilja sig åt rejält interiörmässigt. Då varje flygbolag beställer säten och inredning som passar just deras profil.

Därför har jag skrivit det här blogginlägget i Grattis Världen. Som förklarar fenomenet närmare och berättar om ett enkelt verktyg. Som hjälper dig  att i förväg ta reda på vilka som är de bästa sätena hos respektive flygbolag.

Använd Seatguru.com

När du har googlat på ditt kommande resmål så har du med stor sannolikhet fått många träfförslag från reseforumet TripAdvisor som dessutom är rankad som världens största.

Seatguru.com är en systersida till TripAdvisor där man kan söka bland 108 olika flygbolag med 885 olika seat maps. För att enkelt kunna se vilka säten som är bra eller anus på just den flight som du ska flyga med.

Hellre kvar på marken än rött säte

För tro mig man vill inte hamna i ett rödmarkerat säte. Och framförallt inte på sista raden i ett flygplan. För vid ett tillfälle i våras när jag skulle flyga hem till Sverige över en helg. Så valde jag att boka säte 32F med den Boeing 737-800 som skulle ta oss till Arlanda, I hopp om att få flera tomma rader för mig själv.

Men tyvärr så visade det sig när jag väl bordat planet att det var fullbokat. Så jag gjorde även upptäckten att bagagehyllorna för rad 32 innehåller diverse utrustning. Så passagerarna tvingar att ha sitt handbagage under den främre stolen.

Så är man inte äldre än 6 år, tillhör en afrikansk pygméstam eller tillhör den delen av befolkningen med en medellängd som understiger 155 cm så är den sista raden en riktig plåga. För att sitta i ett säte med fötterna på handbagaget och en stol som inte kan fällas är en tortyrmetod som plågade mina 189 cm i nästan fyra timmar.

ARN-CHP-TXL

Som exempel kan jag ta min kommande resa

Jag har tidigare skrivit i Grattis Världen om min kommande bokning till Berlin från Arlanda med en mellanlandning på Kastrup*. Som består av fyra segment med mellanlandning på Kastrup. Samt det mest spännande: fyra helt olika flygplansmodeller. Och ja man blir ganska nördig när det kommer till sånt efter ett tag.

Även om jag frekvent har flugit med tre av dessa modeller och känner till de olika egenskaperna ganska väl. Så har jag aldrig tidigare flugit med det lilla planet Bombardier CRJ200 som ska ta mig mellan flygplatserna Kastrup till Tegel i Berlin.

Så sökte jag direkt på modellen hos SeatGuru och valde plats 1A för det extra benutrymmets skull. Även om jag normalt föredrar att sitta i ett F-säten när jag flyger (F är det samma som fönsterplatser på vänster sida i flygplanet när man bordar).

* P.g.a ett kommande möte så fick jag lägga om min rutt.

/ JK

Taggad , , , , ,

En tanke på “Välj rätt säte på flygplanet redan vid bokningen

  1. […] Och att få en hel nödutgångsrad för sig själv är inte fy skam. För det gäller verkligen att välja rätt plats på planet. För att slippa sitta med knäna under hakan om man kan undvika […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: