Arlanda – Oslo – Berlin – Köpenhamn – Arlanda: på en dag

sas-lyft-683Då vår planerade resa upp till Luleå och Boden tyvärr blev inställd. Så valde jag att beställa en ny resa till Berlin 11:e september. För att göra en så kallad Mileage Run. Vilket i praktiken innebär att man flyger till en flygplats och sen åker vidare med första möjliga plan. Enbart i syfte för att samla bonuspoäng eller miles för att levla upp sin medlemsstatus. I mitt fall så förlänger jag mitt silverkort hos SAS med målet att nå guldstatus innan den första december.

 • Arlanda – Oslo
 • Oslo – Berlin
 • Berlin – Köpenhamn
 • Köpenhamn – Arlanda

10 timmar i Berlin

Men till skillnad från en vanlig M/R så har jag bokat in en mellanlandning på 10 över timmar i Berlin. Väl på flygplatsen så kommer jag ta tunnelbanan till den bohemiska stadsdelen Prenzlauer Berg. Planen är naturligtvis också att bunkra upp förbeställd och billig taxfreesprit på Kastrup.

TaxfreeFörbeställ spriten på Kastrup

Visst finns det en viss tjusning att mysa runt bland hyllorna i taxfreebutiker på flygplatsen. Men en stor fördel med att mellanlanda på Kastrup är att man enkelt kan förbeställa taxfree varor och hämta upp en färdigpackad i en påse eller i mitt fall snarare en kartong. När man anländer till flygplatsen eller ska flyga.

En annan fördel för oss som är medlemmar i Eurobonus är att man tjänar 500 extra poäng per 1000 dkk som man spenderar i onlineshoppen.  Värt att notera är att man inte får dessa om man handlar i den fysiska butiken.

Tyvärr så kände jag inte till detta sist jag besökte Kastrup i samband med min kaotiska hemresa från Warszawa. Men den här gången så har jag en färserad födelsedagspresent till mig själv som väntar. Men och andra sidan så hann jag med ett besök på Carlsbergs Museum.

Man besöker inte  Berlin utan att äta en Currywurst

Jag har tidigare skrivit i Grattis Världen om danskarna och deras sabla Rød pølse. Som jag av någon underlig anledning tvångsmässigt måste förtära så fort jag befinner mig i Köpenhamn. Även fast att jag är väl medveten om att korvarna smakar som en kondom fylld med kattsand.

Och naturligtvis är tyskarna också experter på att hitta på konstiga korvar. För vem kommer på att man ska besudla en vanlig kord med currypulver? Så när man besöker Berlin så är det obligatoriskt att äta en äkta Currywurst som närmast kan beskrivas som en crossover mellan Sibylla och en skitig bakgata i Bangladesh.

Så är man i Berlin, så gör man som berlinarna gör och beger sig direkt till det berömda gatuköket Konnopke’s Imbiss som är beläget i Prenzlauer Berg.

Övernatta i en fängelsecell, kista eller roterande säng

Tyvärr så kommer jag bara att befinna mig i Berlin över dagen. Men för dig som planerar en  weekend med din partner kan jag rekommendera det udda hotellet Propeller Island City Lodge.

Jag kan garantera att både du och ditt sällskap verkligen kommer att få en överraskning. För ingen förväntar sig nog att sova i ett rum som påminner om Dr. Frankensteins laboratorium.

/ JK

Taggad , , , , , , ,

7 tankar om “Arlanda – Oslo – Berlin – Köpenhamn – Arlanda: på en dag

 1. […] det här är ingen Mileage Run resa även om jag frivilligt la in några extra mellanlandningar. Under den här resan så ska vi […]

  Gilla

 2. […] har tidigare skrivit i Grattis Världen om min kommande bokning till Berlin från Arlanda med en mellanlandning på Kastrup*. Som består av fyra segment med mellanlandning på Kastrup. Samt det mest spännande: fyra helt […]

  Gilla

 3. […] jag tidigare har skrivit så bokade jag in mig på en så kalla Mileage Run till Berlin den 11 september. Men efter några dagar så fick jag veta att jag kommer vara tvungen att närvara […]

  Gilla

 4. […] Arlanda – Oslo – Berlin – Köpenhamn – Arlanda: på en dag […]

  Gilla

 5. […] att även den här resan på något sätt har spårat ut totalt också. Jag skrev tidigare om min Mileage Run resa till Berlin. Och visst så slutade det med oplanerade inslag som bombhot, 5 trasiga whiskey buteljer och ond […]

  Gilla

 6. […] är det dags för en revansch med Berlin och en ny Mileage Run. För sist jag begav mig till den udda staden så slutade det med inställda plan, trasiga Wiskey […]

  Gilla

 7. […] november så ängade jag mig åt att göra så kallade mileage runs med SAS. För att till slut uppnå nivån som Gold member inom Star Alliance. Just för att jag ska […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: