Ny kategori – Drömresor

Drömresor

De allra flesta av oss har nog minst en drömresa till någon speciell plats eller till ett land som man vill besöka innan det är dags för att kasta in handduken. Och jag är inget undantag på något sätt. Därför kommer jag från och med nu även börja skriva om mina resor jag vill genomföra innan det är dags för mig att stå till svars inför Sankte Per när han ska avgöra mitt öde.

I min mormors fotspår

Man skulle kunna säga att min mormor har rest minst tre varv runt jorden. Så jag har mycket att ta igen. Och jag kommer kanske att skriva även om hennes resor som är noga dokumenterade i flera pärmar med allt från reseplanering, reseberättelser, fotografier till exotiska matrecept.

Så på ett sätt skulle det faktiskt vara ganska häftigt att besöka samma platser som hon såg för 50 – 20 år sedan. Och jämföra nutid med dåtid med hjälp av hennes reseskildringar och fotografier. Dubai är ett målande exempel på det då staden har gått från fiskeby till världsmetropol på drygt 50 år.

/ JK

Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: