Tulpaner, träskor och gamle farbror van Gogh

Amsterdam
Till att börja med så ska vi reda ut en sak innan vi fortsätter. Därför kommer  Grattis Världen bjuda på en geografilektion som den eminenta reseblogg den faktiskt är.  För det finns tydligen många svenskar som inte ens kan skilja på det lilla landet Nederländerna och regionen Holland. Och placerar sig i samma fack som de sinnesslöa amerikanerna som på fullt allvar trodde att Irak låg i norra Texas under Gulfkriget.

Under 3000 spänn per huvudstad

Sist var det en händelserik weekendresa till Warszawa och nu planeras en resa till Amsterdam, men däremellan kommer (en resa till) Luleå och Boden. Någon läsare kanske tror att jag har fått hybris och ska försöka bocka av alla Europas huvudstäder för att ge Grattis Världen en guldstjärna. Men så är inte fallet.

Dels så har jag tillgång till väldigt förmånliga resor med SAS. Men samtidigt så jagar jag efter baspoäng för Guldstatus hos Eurobonus, än så länge har jag bara varit Silver. Samt att jag samlar poäng på hotellnätter hos Club Carlson,

Och den här gången så ska jag lyckas uppleva mer av staden än vad jag fick när jag besökte Warszawa. Bortsett från att Amsterdam mest är känt för sina  många coffeeshops och det ökända Red Light distrikt. Så bjuder staden på en lång historia av handel och många intressanta museum.

Grattis Världen kommer garanterar att återkomma med ett längre inlägg om tulpanernas huvudstad. Och vilka av alla de hundratals olika turistfällorna som jag planerar att avlägga en visit hos.

/ JK

Taggad ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: