Mina intryck från kontrasternas stad Warszawa

007Den sista natten här på Hotell Bristol och jag kan bara sumera mina intryck av Warszawa med att jag vill återvända snart igen! Efter att vi efter mycket om och men tillsluta bestämde oss för att boka en resa till den här staden. Så började jag att hitta på olika forum för att hitta alla smultronställena bortom turistfällorna. Som jag visste skulle passa alla fyras smak.

Men efter den här resan så har jag mer och mer insett varför jag alltid försöker resa ensam. För då slipper man ansvaret för medresenärer som utsett mig till ofrivillig reseledare. Men framförallt så har man inga bekymmer med att vänta på att alla ska nyktra till efter en hård och blöt natt. Medan man själv ser hur klockan tickar iväg bara för att någon ville hänga med och spana in den där extraordinära platsen.

Samtidigt så tror jag att den här resan har utvecklat oss alla på mer än ett sätt. Några fick växa i sina roller för att våga ta sig ut i världen. Medan en annan har fått lära sig den hårda vägen att ödmjukhet är en dygd och att pappas pengar inte kan köpa allt. Och själv så har jag fått lära mig hur det är att resa med en särskola. Men nog om det nu och åter till mina intryck om själva staden.

2014-08-01 18.20.03Warszawa1Warszawa är verkligen kontrasternas stad

Även om jag aldrig fick besöka varken Warszawas zoo eller se ruinerna av det gamla Pawiak fängelset. För att jag väntade på att någon skulle piggna till halva dagen. Så han vi ändå med att spatsera runt i Gamla Stan som verkligen bryter av med sin färgprakt och Hansa-arkitektur mot den nya stadens glas- och betongkomplex.

2014-08-01 18.58.43

En kulinarisk vandring i Gamla staden

Jag är av den simpla uppfattningen att man måste prova så mycket av den inhemska maten som möjligt. Och efter en del tips från ett äldre brittiskt par som jag träffade i lobbyn och spontant småpratade med tipsade om att vi borde besöka en liten restaurang i Gamla Stan. Så jag övertygade de andra om att vi borde nosa upp den pittoreska lilla restaurangen med viltkött som specialitet på menyn. Efter att vi hade studerat menyn så beställde jag in en vildsvinsfilé med, rårörda tranbär,  bräserade rödbetor i vin och ugnsbakad potatis.

Men ärligt talat så var det långt ifrån en kulinarisk höjdare men ändå värd 54 zloty (ca 110 sek). Men det var ändå något annorlunda än det man normalt är van vid med viltkött. Men det är enkelt att hitta  gatumat i hela Gamla Stan. Så det blev ett par piroger några timmar senare på vägen tillbaks till hotellet efter en intressant rundvandring.

Nästa gång är jag mer förbered och reser ensam

Så summa summarum, nästa gång jag besöker Warszawa så blir det en soloresa och jag kommer även då att välja det antika Hotell Bristol som mitt basläger. Sen så har jag lärt mig att hitta i Gamla Stan så nästa gång kommer jag spilla mindre tid på att gå runt för att hitta intressanta områden.

/ JK

Taggad , , , ,

3 tankar om “Mina intryck från kontrasternas stad Warszawa

 1. […] har det gått några dagar sedan jag kom hem från vår weekend i Warszawa och min tripp över Kastrup samt mitt spontana besök på Carlsbergs Museum i Köpenhamn. Om tre […]

  Gilla

 2. […] samband med vår Warszawaresa så förklarade jag hur det rent praktiskt går till vid säkerhetskontrollen. Då han aldrig […]

  Gilla

 3. Berng skriver:

  Bästa maten som jag träffade i Warszawa, Polen, var restaurangen i New Orleans. Delicious!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: