Aldrig mer Ryanair! Hellre ett släggslag på pungen!

ryanairss_2709009i

‘Resan är halva målet med din upplevelse’ brukar någon förståndshandikappad hobbyfilosof yttra samband med resor. Och jag har sakta men säkert börjat ta åt mig av dessa visdomsord. För det ligger en gnutta sanning i dem faktiskt.

För även om jag alltid har resonerat som så att det är jobbigt att gå en mil hem för att man missade skjutsen. Så kommer man alltid att skratta åt den kvällen senare. Så har jag ändå föredragit att frakta mig så smidigt som möjligt från A till B. Även om en avstickare till C och D brukar hända ganska ofta.

Och inför vår spontanresa till den forna Sovjetlydstaten Polen och dess huvudstad Warszawa. Så var jag korkad nog att boka våra biljetter med Ryanair. Av den enkla anledningen att vi kommer att befinna oss i Nyköping kvällen innan vår avresa. Så då är ju närheten till Skavsta en stor fördel.

En annan anledning är att jag faktiskt aldirg har befunnit mig på något av de så omtalade flygplanen. Och i med att vi ändå enbart ska flyga med handbagage så lämpade det sig ganska bra ändå.

Aldrig att jag kommer att boka något med Ryanair igen! Det är då ta mig fan enklare att få igenom ett turistvisum till Nordkorea för en kärnvapeninspektion än att skriva ut deras sabla bijetter..

För de flesta som normalt reser med Ryanair så kommer det nog knappast som en chock att man ska fylla i diverse uppgifter utöver namn, nummer och adress. Men för mig som aldrig har varit med om något liknande kom det som en chock när jag förstod att man måste fylla i allt deras STAZI-trams!

Jag har ansökt om visum till olika länder genom åren och rest med många olika flygbolag. Men det här är första gången jag varit med om något liknande inom Schengen.

För att krångla till det ännu mer så valde jag att boka samtliga biljetter separat. Men dessvärre så har jag upptäckt först i efterhand att tre av fyra biljetter har fått samma bokningsnummer! Det har ställt till en del bekymmer och huvudbry för mig. Och då har vi inte ens lämnat marken ännu!

Så vi får se hur det ordnar upp sig väl på flygplatsen. Och nästa gång så tar jag hellre ett släggslag på pungen än att tvingas boka något med detta Irländska ockerbolag igen. Även om jag bara har mig själv att skylla för detta misstag.

/ JK

Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: