Blott Sverige svenska krusbär har

Svenska krusbär

Jag sitter här i solen med en kall New Casle på Cork’s Bar och funderar på varför jag aldrig har satt mig här nere tidigare. Jag går ju trots allt förbi den här lilla baren nästan varje dag, Då den trots allt ligger en gatan nedanför min lägenhet här i Balluta Bay.

Nästan lite nostalgiskt börjar jag att tänka på att det faktiskt har gått nästan sju månader sedan jag satt på en obekväm träbänk på Heathrow. I väntan på att få checka in mina väskor och bege mig till lugnet i loungen . Steget från träbänken till varm mat och bekväma säten i business class med Air Malta är en historia i sig.

Och trots att Malta har blivit mitt nya hem så har jag ändå bestämt mig för att tillbringa sommaren i Stockholm. Delvis för att jag behöver jobba lite på kontoret, för att genomgå en kortare utbildning och uppdatera min tjänst. Så att jag kan jobba mer självständigt på distans här mitt i Medelhavet.

Men likväl för att jag helst vill slippa den annalkande turistinformationen av odrägliga och dekadenta slygnar som förvandlar turistghettot till en orgie av sex, droger och sönderspelade sommarplågor som skulle få Sodom och Gomorra att framstå som ett PRO möte.

För den som lyfter pekpinnen kan jag bara erkänna att jag börjar bli en bitter gubbe som närmar sig trettiosjätte med stormsteg. Och att jag inte vill beblanda mig med testosteronfylld och hormonstyrd folkmassa på bargatorna där medelåldern är 17 år och dem flesta över 23 år känner sig som förlegade gamla russin på livets uppdukade buffébord.

Svensk sommar erbjuder något speciellt

Och att det är något speciellt med den svenska sommaren råder det ingen som helst tvekan om. För att få sitta på en brygga med fötterna svalkande i vattnet vid en rödmålad stuga är magiskt. Sen att det även kommer vindpustar med ljuvligt grillos från lammkotletterna som tillagats med rent utsagt fascistisk presentation efter konstens alla regler.

Naturligtvis efter ett recept från Per Morbergs senaste grillbok som har spontaninhandlats på OKQ8 för endast 189 spänn. På väg till sommarhuset i Dalarna och den lilla sjön dit familjen varje år flytt storstadens muller och avgaser för lite avkoppling.

Grattis Världen tar inte semester

Men för den sakens skull så kommer inte Grattis Världen att ta semester, även om jag gör det. I mån av tid och resmål kommer jag att röra på mig och uppleva sommaren precis som den ska. För förutom min spontant planerade tågluff i höst så har jag redan bokat in en snabbvisit till Brattislava på nu måndag.

Sen har jag även för avsikt att göra några kortare weekendresor med SAS. För min trätbroder har ju trots allt slagit på den stora trumman och deklarerat att dem erbjuder enkelresor från 399 spänn till Europa.

/ JK

Taggad , , , ,

En tanke på “Blott Sverige svenska krusbär har

  1. […] och med att jag flyttar hem till Stockholm över sommaren så packade jag med mig det mesta av mitt bohag från Malta. Vilket resulterade i tre rejält […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: