Jag vill resa med Karl Pilkington

AnIdiotAbroad

Även om jag måste medge att det dels är enkelheten och friheten med att resa ensam som lockar mig ut på mina pilgrimsfärder. Utan att behöva ta någon hänsyn till mitt resesällskaps intressen och åsikter om mina reseplaner.

Men samtidigt så lockar tanken på att få ha med mig en egen Karl Pilkington som resesällskap och är nästan lite av en nyupptäckt fetisch. För oss svenskar är han nog mest känd som huvudpersonen i det brittiska reseprogrammet An Idiot Abord, (En idiot på resa som SVT döpte programmet till).

I den första säsongen beger sig Karl Pilkington ut på en resa jorden runt för att besöka Världens sju nya underverk. Men till skillnad från andra resepgram med dryga stroppar som leker globaltrotters och visar upp samma trista tursitfällor som sina föregångare. Så har Karl Pilkington en väldigt kritisk och enligt vissa en obildad syn på resmålen som han besöker.

Men jag anser att han kommer med många tankevärld citat och synvinklar som fyrkantiga människor sällan ens själva inser. Och som ordspråket säger, ingen blir profet i sitt eget land. Och alla de stora filosoferna är döda.

”I think it’s clever how Rome have kept a load of old stuff. There’s no overheads, yet people are going over there to see it.”

Efter att jag skrev blogginlägget Europa innan knatteklubben så uppstod en diskution med en av mina vänner om vilka platser som man måste besöka innan det är dags att kasta in handduken och man hamnar under jord.Och ett sånt blogginlägg är ju något som lämpar sig för Grattis Världen. Så därför har jag börjat kladda och samla twistad fakta i sann Grattis Världen anda.

/ JK

Taggad , ,

En tanke på “Jag vill resa med Karl Pilkington

  1. […] likväl för att jag helst vill slippa den annalkande turistinformationen av odrägliga och dekadenta slygnar som förvandlar turistghettot till en orgie av sex, droger och sönderspelade sommarplågor som […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: