Rest and Fly – Arlanda

Rest and Fly

Tidiga morgonflygningar har helt klart sina nackdelar. Framförallt om man som jag är morgontrött och desutom måste frakta sig med SJ för att komma till Arlanda. Då mitt flyg tillbaks till Malta skulle gå 6:55 bestämde jag mig kvällen innan för att boka ett rum på Radisson Blu SkyCity Hotel. Och ta sista kvällståget. 

Men när jag fick veta att samtliga standardrum var uppbokade och endast Business Class rum fanns kvar för 2198 kr.Så kände jag att det priset för några timmars sömn inte var aktuellt.  Därför valde jag att checka in på budgetalternativet Rest and Fly som nog främst kan liknas med en ganska så praktisk Europaanpassning av ett japanska kapselhotell.

Att det finns många hotellalternativ på och i närheten av Arlanda känner nog dem flesta redan till. men fördelen med att sova i anslutning till Sky City och terminalerna är nog uppenbara vid morgon flygningar. Framförallt om man inte enbart flyger med handbagage. Även om SAS Self Service Bag drop är väldigt smidigt även när man reser inom Schengen.Vilket bidrar till att det är aningen smidigare att checka in bagage.

Men så här i efterhand så kan jag villigt erkänna att att ligga inkapslad i en bunker på 5kvm inte va någon höjdare. Men helt klart ett bra budgetalternativ för ett par timmars sömn inne på Arlanda. Främst så gillade jag inte att all mobil och Wifi mottagning dog. För vem vill inte ta en selfie när man ligger och funderar över hur Eva Braun kände sig där i riksbunkern den 30 april 1945. Eller bara ringa och beställa pizza.

Och någon direkt sömn kan jag inte heller påstå att jag fick. Men väl efter säkerhetskontrollen så blev det en spartansk frukost bestående av ett glas juice och en seg ost- och skinkbaguette för 142 kr på Café/Bar i Terminal 5. Det måste ju vara fler än jag som även tycker att namnvalet är oerhört kreativt och nyskapande..

Men efter en sömnlös natt var det skönt att upptäcka att jag hade en hel stolsrad för mig själv på planet ner till Malta. Vilket bidrog till att jag kunde sträcka ut mig och försöka få lite sömn beväpnad med både nackkude och filt. Så hemresan var helt klart bättre än resan till Sverige.

/ JK

Taggad , , ,

4 tankar om “Rest and Fly – Arlanda

 1. […] tåg skulle gå först kl 06:35 så min plan var att åter igen checka in i en klaustrofobisk kub på Rest & Fly för några timmars sömn. Men det visade sig att alla rummen var fullbelagda. Så efter att ha […]

  Gilla

 2. […] ges. För på många flygplatser kan man betala för att ta en dusch. På Arlanda så erbjuder Rest and Fly duschmöjlighet för svettiga […]

  Gilla

 3. […] Jag har tidigare skrivit blogginlägg om både hur man sover på en flygplats samt hur man sover på ett flygplan. Dessutom så skrev jag ett blogginlägg i Grattis Världen om min natt på det försvenskade tubhotellet Rest & Fly. […]

  Gilla

 4. […] till och med var det billigaste alternativet. Och då brydde jag mig inte enes om att ringa till Rest & Fly några hundra meter bort och fråga om rum. För det är billigare om man bokar online än att dyka […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: