Flygplansstol 32F och maltwhisky i isteflaskor

2014-04-22 12.33.53

När jag bokade mina biljetter till Sverige så valde jag av en simpel anledning att boka stolsplats 32F (som tillhör  de sämsta platserna på en Boeing 737-800). För normalt så väljer de flesta sittplatser så långt fram som möjligt i flygplanskroppen. Vilket fördelaktigt medför att det i regel ofta finns helt tomma stolsrader längst bak.

Efter en skumpig taxiresa till Malta International Airport. Så upptäckte jag att mina farhågor om bagageövervikt besannades (min packning innehöll 12 pavor skotsk maltwhisky). Så med mina £214 i straffavgift färskt i minnet från min resa från Heathrow till Malta i december var jag förberedd den här gången. 

Och när jag står och fyllde upp  två tomma isteflaskor med whisky för att komma under den magiska bagagevikt på 23kg. Så kommer det fram två maltesiska Kling och Klang poliser som skrattar åt mitt improviserade bantningsförsök. När den ena av dem frågar om jag försöker få ner övervikten. Så förklarar jag skämtsamt att jag bara står och blandar en drink för min flygrädsla.

Det hela slutar med att båda poliserna skrattar ännu mer åt mitt skådespel och upplyser mig om att jag inte får ta så mycket vätska genom säkerhetskontrollen. Men att det finns både barer och taxfree efter säkerhetskontrollen som jag kan kurera mig med. Väl efter säkerhetskontrollen slår jag mig ned i Hard Rock Café med en improviserad frukost.

När jag väl kommer på planet så upptäcker jag till min fasa att flighten naturligtvis är fullbokad. Så det slutar med att jag får tillbringa närmare 4 timmar i ett säte som inte går att fälla intryckt i ett hörn med handbagaget under fötterna.

Men som tur va så hamnade jag bredvid en galen finne som begåvats med minst lika morbid humor som mig. Och efter en intressant diskussion om vilken av våra medpassagerare som skulle förtäras först vid ett Alive scenario som gick ut på om planet skulle störta på Gotland. Landade jag till slut på Arlanda och min väntande skjuts hem. 

/ JK

Taggad , ,

2 tankar om “Flygplansstol 32F och maltwhisky i isteflaskor

  1. […] flygplan. För vid ett tillfälle i våras när jag skulle flyga hem till Sverige över en helg. Så valde jag att boka säte 32F med den Boeing 737-800 som skulle ta oss till Arlanda, I hopp om att få flera tomma rader för mig […]

    Gilla

  2. […] Luta sätet bakåt Ett gott råd är att inte boka platser utan att först ha kollat in på SeatGuru eller liknande tjänst. Där man klickar in flygbolag och flygplansmodell för att undersöka vilka platser som är bäst. För att hamna på en plats där man inte kan luta ryggstödet är rena mardrömmen. Och av egen erfarenhet så så kan jag säga att hela rad 32 på en av SAS Boeing 737-800 är den sämsta platsen. […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: