Las Vegas Baby

las-vegas-sign-5

Spontana idéer är ju alltid en början på de bästa äventyren. Så när frågor om resor dyker upp brukar jag aldrig vara sen att packa en väska. För några år sedan hade jag ständigt en färdigpackad sportbag stående i hallen redo och väntade på mina reseinfall. Och för någon dag sedan fick jag ett samtal från en gammal polare som funderade på om jag var intresserad av en resa till Las Vegas över jul och nyår .

Jag var inte sen att tacka ja till erbjudandet. För när det kommer till julfirandet så sitter jag på Grinchens avbytarbänk (men det har blivit roligare med åren att fira jul och se glädjen hos mina syskonbarn). Men helt ärligt så kan jag knappast påstå att jag är så speciellt intresserad av gambling i någon form heller för den delen.

Men att svettas bakfull och fattig på The Strip i några dagar känns ändå som en punkt att pricka av på min bucket list. Dock så känns det inte så lockande att tillbringa hela 15 dagar i Las Vegas även om många anser att hela stan är som ett smörgåsbord med av casinon och strippklubbar.

Så nu är planeringen i full gång med att hitta intressanta rutter för en traditionell road trip under två veckor i Nevada och eventuellt ner mot Kalifornien. Sist jag var i USA, Florida (främst inom Orlando) så blev det en klassisk turist tur  till bland annat Disney World, Sea World, Universal Studios och andra turistfällor alá träsksightseeing.

Men som trogen representant för Grattis Världen planerar jag även att hinna med några turistfällor under min Las Vegas resa;

 • Fota i spökstaden Rhyolite
  Rhyolite är enligt alla turistbroschyrer en tvättäkta spökstad. Staden uppfördes under 20-talet när trakten upplevde sin guldrusch. Idag finns det bara ett tiotal byggnader kvar om påminner om Rhyolite’s svunna storhetstid med över 20.000 invånare. Och även om det faktiskt mest är en turistattraktion så kommer det bli riktigt grymma bilder.
 • Leka Rambo på The Gun Store
  The Gun Store ligger i ett anonymt köpkvarter och erbjuder ett paradis som skulle få vilken pacifist som helst att gråta. Att skjuta 2D zombier tryckta på pappskivor med maskingevär, revolvrar, hagelbössor, krypskyttegevär, you name it! Kan ju inte annat än locka personer som gillar när det smäller eller åtminstånde har behov av att träna in för ett värdetransportrån.
 • Käka på Peppermill
  Nästan alla som jag har pratar med (både europer och amerikanser) om Las Vegas genom åren har sagt att jag inte ska missa all-american restauranten Peppermill. Så det blir nog minst ett besök där.
 • Skrämma skiten ut mig själv på Stratosphere Hotel
  Stratosphere Hotel är Las Vegas högsta byggnad som även har försetts med tre extrema åkattraktioner på toppen av tornet.För utom Big Shot som kan jämföras med uppskjutet på Liseberg så finns det två attraktioner som lockar mig.
   

  Vid andra kanten av Stratosphere Hotel finns Insanity som slungar ut sina passagerare över kanten samtidigt som sätena lutar så att man hänger fritt och kan titta 265 meter rakt ned mot marken.Den andra attraktionen är X-Scream som består av en vagn som tippar ut över kanten mot en säker död 265 meter rakt ned mot marken.

/ JK

Taggad , , , ,

En tanke på “Las Vegas Baby

 1. […] när ett gäng lobotomerade grabbar (som närmar sig 30-sträcket) börjar planera inför en Las Vegas resa så är det inte långt till dekadens och sodomi som skulle få 19:e kapitlet i Första Mosebok att […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: