Paradis eller U-land det är frågan

2014-04-02 19.46.33

2014-04-02 19.47.07

Den senaste tiden har jag mer och mer börjat hamstra allt som jag kommer över av bra-att-ha-saker och verktyg. För det händer förvånansvärt ofta att jag saknar en skruvmejsel när jag ska laga en lampa eller bara dra i en skruv. I Sverige har jag tillgång till ett välutrustat garage med det mesta i verktyg och material. Men på här nere på Malta kan jag inte bara knacka på hos min granne och låna en såg eller hammare.

Att en mikrostat som Malta beläget mitt på en ö mitt i Medelhavet med sina ynka 400.00 invånare inte kan ha samma varuutbud som vi svenskar är vana med. Så i bland är det frustrerande att inte bara kunna svänga in på Clas Ohlson eller någon annan butik för förtappade hemmafixare.

Som exempel var jag igår på jakt efter två enkeltäcken till mitt gästrum som kommer att ockuperas om mindre än en vecka. Efter två taxiresor hittade jag åtminstånde lakan som enligt min mening var helt i stil med en retro hipster inredning vilket skulle passa in bra i de andra sovrummen.

Men några sabla täcken blev det naturligtvis inte. Istället fick jag bege mig hemåt för att packa upp mina andra förvärv och sakta inse att lakanen naturligtvis inte alls passade mina stora täcken. Samt att enkeltäckena som jag ordnade idag är församla för att passa. Därför har min verktygslåda även blivit med ett måttband också..

Normalt så finns möjligheten att beställa varor från IKEA på Sicilien och även från Holland (för den som vill ha svensk standard). Men med så här kort varsel är det svårt att få beställningen som levereras av firmor som har specialiserat sig på att plocka upp beställningar och köra dem till Malta. Och i ärlighetens namn jag gillar inte IKEA men Ingvar Kamprad och hans skapelse är något som fascinerar mig på djupet som entreprenör.

/ JK

 

Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: