Hem till det långa landet falukorv

Efter att ha tillbringat närmare tre månader här nere på Malta så hägrar min första hemresa till det långa landet falukorv. Och när en gammal vän som arbetar på SAS hörde av sig och erbjöd mig 25% rabatt på flygbiljetter spontanbokade jag en biljett med en viss avsmak.

För den som har följt Grattis Världen känner redan till min skepsis mot just SAS. För den som inte gör det rekommenderar jag att läsa mitt tidigare försök till en krönika: Mätta passagerare kapar inte flygplan.,

Men jag tröstar mig med att jag fick biljetten till ett pris som till och med får Ryanair att framstå som blodsugande kamikazepiloter i en hoppborg. Därför kunde jag inte låta bli att gräva ner stridsyxan för den här gången även om jag hellre hade flugit hem med  Norwegian (som åtminstånde erbjuder WiFi på sina plan).

Så om mindre än en månad kommer jag åter igen befinna mig på Arlanda för att frustrerat vänta på att mitt incheckade bagage ska komma ut på bandet. Innan jag äntligen kan bege mig ut för att njuta av det svenska vårvädret.

SAS2Och ärligt talat så ska det bli skönt att sätta fötterna på svensk mark igen. Även om jag verkligen trivs här nere på ön och ser Malta som mitt nya hem. Så kan jag faktiskt erkänna att jag börjar sakna en del typiskt svenska saker som kebabpizza, raggare, men framförallt att köra bil på rätt sida av vägen. För precis som de flesta gamla brittiska kolonier vägrar Malta lika envetet som sina forna ockupanter att anpassa sig efter resten av Europa genom att anamma högertrafik.

Nu kanske någon anser att jag är gnällig och borde flytta hem till Sverige igen. Men jag kan bara kontra med att det här är Grattis Världen, en ironisk och delvis sarkastisk reseblogg som återspeglar mina tankar och funderingar. Kort sagt ett vykort från en turist i tillvaron.

/ JK

Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: