Utan snus i två dagar försmäktar vi på denna ö

Även om jag inte snusar så har jag redan efter fem veckor börjat sakna en del typiskt ursvenska varor. Men för den som har lite koll på Malta känner säkerligen redan till alla MaltaSvenskars våta dröm, Swedish Delights, butiken som säljer allt från Dillchips till Äppelmos. Även om jag mer eller mindre bor granne med Swedish Delights kan jag inte direkt påstås vara en frekvent kund.

Man skulle kunna beskriva butiken som en hybrid av 7-Eleven och en Norrländsk närbutik i obygden. Utbudet är i stort sett väldigt begränsat och hyllorna är i regel ofta länsade på godsaker. I 5 veckor har jag tvingats äta någon sablans smaklös Lätta-kopia just för att Swedish Delights inte får sin leverans av Bredgott någon gång.

Värt att nämna är kanske också systerbutiken, Candynavia som främst säljer svenskt godis. Fastän butikernas affärsidé  knappast är unik, så har dem ändå monopol på att förse närmare 8000 svenskar som saknar sitt fädernesland med Julmust och fryst kebabpizza.

Så om du som läsare av Grattis Världen känner att att det skulle vara en förstklassig idé att öppna en butik med just svenska produkter på Malta, behöver du bara kontakta mig. Jag har goda affärskontakter på ön med både mäklare och andra entreprenörer. Tyvärr har jag redan andra projekt på gång och hoppas därför att någon förverkligar detta.

/JK

Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: