Hur några krossade glasrutor ledde till en livslång kärlek

Något som kommer att bli ett ofta återkommande tema för Grattis Världen är mat och dryck av olika slag. Men till skillnad från andra papperstigrar till matbloggare kommer jag knappast att försöka framhäva mig som någon blek Per Morberg kopia. Även om jag anser att Per är lite av en ikon inom bevarandet av svensk husmanskost. Som han lyfter fram på ett modernt och inspirerande vis så den kanske får leva kvar en generation av svenskar till.

Bloggvärlden är redan översvämmad av komiska Leila Lindholm wannabes som jagar prestige bland varandra. Så jag kommer naturligtvis att köra min egna smutsiga stil även inom detta sediment som  jag har valt att kalla Mat & Dryck.

Precis som så mycket annat i min livsbiografi har min väg till restaurangkök och matlagning varit lång och brokig med många inslag av färgstarka människor och underliga händelser. Jag brukar säga att allt tog skruv när jag redan som osnuten tolvåring tillsammans med några andra busiga barndomsvänner tvångskommenderades till ett mindre skolkök efter att vi hade krossat några fönsterrutor någon vecka tidigare. Lärarna och våra föräldrar ville nog mest att vi skulle lära oss en läxa och ta konsekvenserna av vårt rebelliska handlande.

Men kökspersonalen var mer förstående och öppensinnade inför våra synder. Så under de fem dagarna som vi spenderade tillsammans fick jag och de andra prova på många moment inom matlagning som ingen av oss tidigare hade gjort. Så ett par krossade fönsterrutor blev min egna språngbräda in i karusell som pågått i över 15 år nu.

Och även om jag aldrig gick någon kockutbildning under gymnasietiden. Så fick jag ändå den stora förmånen att få arbeta i olika restaurangkök genom mitt kontaktnät. Vilket har utvecklat mig åt många olika håll inom gastronomin.

Så jag kan garantera att Grattis Världen kommer att återkomma med en hel del intressanta recept och nedslag i bland annat den maltesiska matkulturen, där jag kommer att besöka olika lokala marknader och vingårdar för att sen återberätta och gestalta med alla färska råvaror som jag finner på ön.

/ JK

Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: