Kinnie, en del av den maltesiska folksjälen.

Kinnie

När jag tänker efter så borde jag nästan ta lite betalt för det här inlägget av Farsons, bryggeriet bakom Kinnie. Men då Grattis Världen delvis handlar om Malta. Så väljer jag att göra ett undantag just för att Kinnie utgör en del av den maltesiska folksjälen.

En av de första punkterna som jag prickade av när jag landat på Maltas flygplats var faktiskt att dricka en iskall Kinnie tryckande fuktigheten i väntan på mitt bagage.  Maltesen som stod bakom disken med en ganska ovanlig mustasch berättade stolt om att Kinnie är en alkoholfri apelsinläsk som tillverkas av bittra Chinotto apelsiner och 18 olika aromatiska örter och kryddor.

För skandinaviska smaklökar kan nog smaken nästan associeras till den fiska frukt aperitifen Marinella. Läskeblasket Kinnie lanserades redan 1952 och fick snabbt vad man kan definiera som nationaldrycks status bland malteserna. Och även det onda läskimperiet Coca-Cola Company naturligtvis har skapat sin egen Kinne-kopia på ön under namnet Fanta Amara, som tidigare gick under varumärket Kerst.

I ett senare inlägg kommer jag att göra en Kinne VS Fanta Amara battle för att kora en vinnare och dela ut ananaser. Eller kanske döma ut båda två som odrickbara. Den som följer bloggen kommer få ta del av upplösningen på denna cliffhanger.

/ JK

Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: