Mätta passagerare kapar inte flygplan..

SASFrulle

Då det här är Grattis Världen går saker inte alltid som planerat. När jag tidigare skrev blogginlägget Några timmar i London. Planerade jag en härlig heldag inne i centrala London med en extra lång mellanlandning på 11 timmar. Hade jag inte räknat med förhör med den engelska tullmyndigheten eller att få tillbringa 6 timmar på en obekväm träbänk.

Redan klockan 5 åkte jag hemifrån för att ta mig ut till Arlanda. Efter diverse bagagekrångel var det skönt att gå förbi alla köer och checka in. Enligt min mening är det enda som skiljer SAS Go från det lite finare SAS Plus som jag valde, endast att man får ta med en extra väska och att frukosten ingår.

SAS är alltid SAS, mycket dyrare och påstås vara lite bättre än konkurrerande lågprisflygbolag. Men är inte portionsstorleken en säkerhetsfråga? För mätta passagerare kapar inte flygplan. Allvarligt. om manuset till Alive handlade om SAS hade kannibalismen börjat redan innan flygplanet ens hade lyft från marken!

Jag har även börjat inse hur pass bortskämda vi Svenskar faktiskt är med offentlig WiFi på många platser. SAS ser sig gärna som framåt när dem stolt berättar om att dem minsann har installerat WiFi på 10 av sina flygplan. Enbart som en fingervisning har jag för mig att Norwegian har det på majoriteten av sina flygplan.

För den som har följt Grattis Världen vet att min första prio på Heathrow var att njuta av en äkta English Breakfast på The Globe. Istället bestämde jag mig för att ta en av gratisbussarna till Terminal 4 där jag skulle möta upp en gammal vän som har flyttat till London.

Men som jag nämner redan i inledningen grusades mina planer av två brittiska tjänstemän. Efter vad dem kallade en rutinkontroll och ett delvis smaklöst terroristskämt från min sida. Fick jag efter ett långt förhör veta att mina två incheckade resväskor hade plockats ut för säkerhetskontroll. Och att jag kunde ta bussen tillbaks till Terminal 3 för att lösa ut dem.

Det resulterade i ytterligare säkerhetskontroller och någon timmes tidsspill. Men jag skulle ändå ha minst 7 timmar inne i London, bara jag kunde få checka in mina väskor igen. Men då Air Malta är ett litet flygbolag öppnade inte deras incheckningsdisk fören klockan 18:30.

Efter timme efter timme på en obekväm träbänk och en telefonautomat som enda utsikt fick jag äntligen checka in mina väskor som från början skulle ha gått hela vägen till Malta. Men vid bagageincheckningen fick jag veta att mina väskor var för tunga och att jag skulle bli tvungen att betala £214 för den övervikt som SAS hade tillåtit på flygningen till London.

Efter ytterligare en oförutsedd utgift och fler säkerhetskontroller var det riktigt skönt att komma ifrån bruset och vimlet genom att koppla av med en kall öl en buffétallrik i Skyteam Lounge. Några timmar senare blev det dags att borda planet som skulle ta mig till Malta. Att få sjunka ner i en bekväm Business Classstol efter att ha flugit med SAS Plus innan som mest kan jämföras med en skolbuss. Mitt helhetsintryck av Air Malta är mycket bra servisen är över all förväntan och maten är både god och inspirerande.

När jag väl landade på Malta slog en tropisk fuktighet emot mig och intrycket av att här-ska-jag-bo var en upplevelse i sig. Efter en fartfylld taxitur där trafikregler mer är en rekommendation hamnade jag tillslut på mitt första hotell. Att kalla Plaza Regency Hotel för **** är för mig ett skämt.

Efter incheckning och att ha fått springa ett antal gånger mellan två receptioner för att dels betala och dels checka in. Upptäckte jag sedan att det WiFi jag hade betalat €2 per timme för inte fungerade på mitt rum. Hur som helst somnade jag som en prins efter en tung dag av prövningar.

/ JK

Taggad , , , ,

8 tankar om “Mätta passagerare kapar inte flygplan..

 1. […] jag till slut kunde checka in mina väskor på nytt hos Air Malta så jag betala £214 för övervikt. Det är först nu i efterhand så har jag fått veta att Air Malta har en bagagegräns på 30 kg […]

  Gilla

 2. […] ingen som följer bloggen missat. För  det har ju uppstått en del situationer som när jag blev strandad på en obekväm träbänk på Heathrow efter ett utdraget förhör med den brittiska tullmyndigheten i samband med en mellanlandning på […]

  Gilla

 3. […] Som jag har nämnt tidigare så börjar Grattis Världen bli mer och mer av en reseblogg med tips och råd. För någon dag sedan så träffade jag några nyanlända svenskar som jag har hjälpt med att ordna en lägenhet här på Malta. Några i sällskapet hade läst om min resa till Malta med den valtalande  rubrik Mätta passagerare kapar inte flygplan.. […]

  Gilla

 4. […] har sagt det förut och jag säger det igen, MÄTTA PASSAGERARE KAPAR INTE FLYGPLAN! SAS har en utmärkt frukostlåda på samtliga flygningar innan kl 9 för sina Plus passagerare. Och […]

  Gilla

 5. […] den gången när jag blev strandad 11 timmar på London Heathrow som enbart erbjuder fri uppkoppling i endast 45 min. Men jag klarade mig genom att tjuvkoppla mig […]

  Gilla

 6. […] Om du har metallföremål som skärp eller liknande så kommer det att ge utslag på metalldetektorn vilket resulterar i att du kommer föras åt sidan för visitation. Vilket jag har råkat ut för ett par gånger trots att jag försöker komma igenom säkerhetskontrollen så smidig som möjligt. Det hände senast på Arlanda när jag flög tillbaks till Malta. Och på Heathrow tog säkerhetsvakterna mig åt sidan för en mer grundlig visitation. […]

  Gilla

 7. […] Och jag kommer naturligtvis att försöka ta lite mer bilder än vanligt från mitt besök. Om det nu inte blir inställt för vad som helst har ju en förmåga att ske när jag är ute på mina äventyr. Den som följer Grattis Världen får se och läsa om hur det slutar. Med lite otur så blir jag kanske insläpad av några Gestapo tullare på samma sätt som i London. […]

  Gilla

 8. […] 1 Träbänken – Bänk som jag fick spendera över 6 timmar på under efter tullförhör. Under min visit på Heathrows flygplats utanför London innan jag fick tillgång till […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: