Förberedelse: Hela mitt liv i två resväskor

https://i1.wp.com/media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/03/3c/7c/e8/blue-sea-st-george-s.jpg

Då har jag sakta men säkert börjat göra min packlista över vad jag ska ta med mig i flytten ner till Malta. Fördelen med att hyra en bostad på ön är att Malta faktiskt helt saknar kommunalt ägda bostadsbolag. Här är det främst privatpersoner som hyr ut sina extrabostäder som främst fungerar som kapitalförvaltningar då Malta även saknar bostadsskatt.

Precis som dem flesta skandinaverna kommer jag att bosätta mig i något av turistghettona, antingen Silema eller St Julians. En annan fördel är med att hyra en bostad på Malta är att den i regel redan är fullt möblerad av hyresvärlden. Därför kommer jag att magasinera mina egna möbler och en del annat bohag så länge.

Det jag främst kommer att packa ner utöver kläder är mitt kontor, samt en del rent personliga attiraljer. Så jag kommer med andra ord att stuva ner hela mitt liv i två resväskor på totalt 46 kg. Dessutom har jag upptäckt att den gamla resväskan jag som jag planerade att använda för transport av mindre ömtåliga pinaler är trasig. Väl nere på Malta hade jag tänkt skänka bort den så fort jag hade fått lite ordning och packat upp.

Men i stället medförde det att jag blev tvungen att åka och köpa en till resväska från Samsonite på 94L. Jag använder sedan tidigare en resväska av samma modell fast på 68L. Enligt mig en helt klart god investering trots prislappen på 3.999 sek. Jag kanske inte ska sticka under stolen med att jag har varit frälst i resväskor från Samsonite, ända sedan vår första familjeresa till USA 1992.

Den gången räddade en sådan resväska ett stort radiostyrt piratskepp (som jag hade fått köpa i julklapp) från att bli totalt krossat längst ner på en vältande bagagevagn. Andra medresenärer hade inte samma tur.

/ JK

Taggad , , ,

En tanke på “Förberedelse: Hela mitt liv i två resväskor

  1. […] jag flyttade ner till Malta i december 2013 flög jag via Heathrow med hela mitt liv i två resväskor á 23 kg styck. Efter en utdragen dispyt med den brittiska Stasi-perspnalen till tullare fick jag […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: